måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Rekordmånga utställare på Lava

Publicerad: 11 februari 2016, 11:30

Lava arrangeras av Samhällsbyggnadssektionen på KTH varje år.

Foto: Mattias de Frumerie

I dag träffas företag och studenter i samhällsbyggnadssektorn på KTH, Kungliga Tekniska högskolan, i Stockholm. Över 100 företag och tusentals studenter möts i årets upplaga av Lava.

Ämnen i artikeln:

kompetens

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Lava är en arbetsmarknadsmässa som arrangeras av Samhällsbyggnadssektionen på KTH varje år. Fokus är att skapa kontaktvägar mellan branschens arbetsgivare och studenter. Årets mässa är den 22:a i ordningen och är med sina 116 utställare den största i Lavas historia.

Utställarna är företag och organisationer med verksamhet inom bygg-, fastighets-, arkitekt- och finansbranschen. Studenterna som kommer är huvudsakligen blivande civilingenjörer från samhällsbyggarprogrammet och arkitekturprogrammet samt blivande högskoleingenjörer från byggteknik och design.

En av utställarna på Lava i år är Järfälla kommun. Enligt Annette Ekström, personaldirektör i Järfälla kommun, har de ett stort behov av arbetskraft de närmaste åren.

– I år välkomnar vi traineer som vill vara med och utforma framtidens Järfälla, säger Annette Ekström.

Samhällsbyggnad är ett av de områden där Järfälla behöver göra många rekryteringar framöver, inte minst med anledning av utbyggnaden av Barkarbystaden. Där byggs 18 000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev