Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Så har könsfördelningen i styrelser och ledningsgrupper förändrats på 10 år

Publicerad: 3 mars 2022, 15:06

Byggindustrin har granskat hur könsfördelningen i de 25 största byggbolagen ser ut.

Foto: Anders Siljevall

Könsfördelningen i de svenska byggbolagens styrelser och ledningsgrupper håller så sakteliga på att jämnas ut. Tydligast är förändringen i de allra största bolagen. Men bland de 25 största finns det fortfarande 2022 bolag som inte har en enda kvinna i toppen.


Ämnen i artikeln:

jämställdhetkompetensPeabSkanska SverigeNCCVeidekkeJMSveviainfranordSernekeStrukton RailAF GruppenObos SverigeMoelvenMVBBrixlyimpleniaImplenia SverigeErlandsson ByggLindbäcks byggDeromeNRC GroupByggpartnerSh byggContractor byggÅhlin & Ekeroth

Generellt är jämställdheten lite bättre i de stora bolagen än i de mindre. Det företag bland de tio största som har lägst andel kvinnor i styrelsen är Skanska Sverige och

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.