Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Serneke vill bygga träningscenter för fotboll

Publicerad: 31 oktober 2019, 11:56

Ola Serneke är känd för sitt idrottsengagemang. Nu vill han bygga ett nytt centrum för svensk fotboll i Barkarbystaden i Järfälla.

Foto: Maja Nylander

Serneke, Järfälla kommun och Svenska Fotbollförbundet vill bygga ett nytt nationellt tränings- och utbildningscenter för svensk fotboll i nya området Barkarbystaden.


De tre parterna anser att en etablering av ett nationellt träningscenter för svensk fotboll i Barkarbystaden skulle stärka stadsdelens profil som idrottscenter och besöksmål och dessutom bidra med arbetstillfällen. Nu tecknar de ett intentionsavtal om att utreda bygget.

– Att bygga med idrott i centrum har alltid varit något som vi förespråkat. Vi är övertygade om att det är en viktig ingrediens i en hållbar stadsutveckling och en bättre folkhälsa. En anläggning som samlar resurserna för att utveckla svensk fotboll skulle tillföra stora fördelar i Barkarbystadens vision om en levande stad, säger Ola Serneke, vd och koncernchef i Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Ola Sernekes idrottsengagemang är välkänt och något som han har pratat om såväl i sitt sommarprat som i Byggindustrins långa porträtt från tidigare i år.

– Föreningslivet har en väldigt viktig funktion i Sverige. Vi som är företagare måste ta ansvar för samhället och vara en del av det. Sveriges befolkning har ökat med 2 miljoner sedan 80-talet. Det har inte stat och kommun hunnit med att ta hand om och då får vi försöka vara med och hjälpa till, berättade han för Byggindustrin.

LÄS MER: ”Jag är aldrig nöjd”

I den kommande förstudien ska en tid- och processplan tas fram som beskriver vilka beslut som behöver fattas och när i tid detta måste ske. Förstudien ska också ligga till grund för kommande beslut om detaljplaneuppdrag, ramavtal, markanvisningsavtal som reglerar villkoren för planläggning, marköverlåtelse och principer för genomförande av byggnationen.

Förslaget om intentionsavtal tas upp i kommunstyrelsen i Järfälla den 11 november.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.