Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Skanska och Fryshuset slår sina påsar ihop

Publicerad: 3 juli 2014, 14:21

Skanska och Fryshuset ska samarbeta kring unga och mångfald. På torsdagen tecknades ett långsiktigt samarbetsavtal som bland annat innebär att Skanska Sveriges vd, Pierre Olofsson, går in som mentor.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

– Fryshuset ser fram emot att börja arbeta med Skanska. Byggbranschen är en av de viktigaste aktörerna i hur vi ska bygga ett socialt hållbart samhälle. Vi vet att samarbetet mellan Skanska och Fryshuset kommer gynna unga i våra målgrupper, säger Johan Oljeqvist, vd, Fryshuset, i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan fryshuset och byggföretaget innebär bland annat att Skanska kommer att rekrytera streetsmarta personer med potential att bli ledare inom företaget. Det är unga människor som har skaffat sig kunskap och kompetens genom praktisk erfarenhet.

Fryshuset ska hjälpa till att identifiera lämpliga kandidater som sedan får gå igenom en rekryteringsprocess på Skanska. De kommer att erbjudas provanställning som biträdande arbetsledare där målet är en fast anställning.

Förutom kompletterande utbildning och handledning på arbetsplatsen kommer de att ha varsin utsedd mentor som stöttar på ett övergripande plan. Skanska Sveriges vd, Pierre Olofsson, går själv in som mentor till en person.

– Vi behöver spegla det samhälle vi verkar i, för att göra det måste vi bredda mångfalden inom företaget. Att själv få gå in som mentor ser jag mycket fram emot. Det är givande att få bidra till en annan persons utveckling men det är minst lika lärorikt för mig, säger Pierre Olofsson, i ett pressmeddelande.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News