söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Skanska söker fler utländska akademiker

Publicerad: 4 september 2015, 08:26

Dimitrios Stavrou, Marcin Chydzinski, Saja Astah, Raghad Jasim och Habtewold Getahun är fem av deltagarna från första omgången av ILP. Foto: Holger Staffansson

I november startar tredje omgången av ILP, Skanskas internationella ledarprogram, som är en del av Arbetsförmedlingens satsning på att matcha utländska akademiker och arbetsgivare. Just nu söker Skanska lämpliga kandidater till programmet.

Ämnen i artikeln:

ingenjörerNationell matchningSkanskakompetens

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Första omgången av ILP startade under våren 2014. Av nio deltagare fick sex anställning på Skanska. Andra omgången, också med nio deltagare, avslutades i somras.

– Nu följer vi upp hur många ur andra omgången som kan få anställning på Skanska. Samtidigt tittar vi på hur vi kan förbättra programmet inför omgång tre som är i startgropen nu, säger Jonas Naddebo på Skanska.

De flesta som deltog i andra omgången av ILP var nyanlända. I den första omgången hade deltagarna generellt varit en längre tid i Sverige.

– Vi vill testa att ha med nyanlända i programmet eftersom de som varit här en längre tid ofta redan deltagit i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och därför kanske tröttnat lite. I andra omgången blev i stället språkkunskaperna en större utmaning, säger Jonas Naddebo.

Relaterade artiklar

Invandrare kan bota bristen på ingenjörer

Sju av nio fick anställning

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev