Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Snart kan du ta byggexamen i virtual reality

Publicerad: 21 februari 2017, 13:29

Utbildningen till VR-utvecklare är framtagen tillsammans med representanter från IT- och byggbranschen.

Foto: Johanna Åfreds

Efterfrågan på kompetens inom virtual reality inom byggsektorn ökar. Nackademin ger nu en skräddarsydd utbildning.


Virtual reality (VR) är inte bara till för spelindustrin. Även byggbranschen börjar se nyttan med VR när det kommer till att visualisera projekt för att se om de fungerar utanför ritbordet.

Nackademin startar därför en tvåårig Yrkeshögskoleutbildning till VR-utvecklare hösten 2017. Den är framtagen tillsammans med representanter från IT- och byggbranschen. Sweco är en arbetsgivare som varit med och tagit fram innehållet i utbildningen.

– Vi har jobbat med den här tekniken länge och sett den utvecklas genom åren och nu ser vi att VR verkligen börjar användas inom arkitektur och samhällsbyggnad, berättar Carl Johan Rydell, studiochef för visual media och design, hos Sweco.

WSP Sverige, som har lång erfarenhet av att utveckla VR-lösningar inom samhällsbyggnad, stöttar utbildningen.

– Tillväxten för våra tjänster inom Virtual Reality har varit mycket expansiv under de senaste två åren och genom att aktivt stödja VR-utbildningen på Nackademin hoppas vi kunna bidra till att vi blir många fler i VR-familjen. Vi är idag över 30 personer som jobbar med VR-lösningar på WSP och självklart vill vi locka ytterligare medarbetare till vårt gäng, säger Anders Lisspers, department manager för avdelningen Visual, på WSP Sverige.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.