Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Svensk-dansk dubbelexamen i lantmäteri

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


Av Margareta Redlund
Nu finns det möjlighet att få både svensk och dansk utbildning i lantmäteri. LTH i Lund och Aalborg Universitet har nämligen tecknat ett avtal om dubbel examen och delad utbildning mellan de två universiteten.

Det innebär att den som till exempel läst sex terminer i lantmäteri i Lund kan läsa ytterligare tre terminer i Aalborg och få svensk examen i lantmäteri och bli dansk landinspektör. Utbildningstiden blir fem år vilket innebär bara en termin längre för denna dubbla examen. Det avslutande examensarbetet görs vid hemmauniversitetet men bedöms av lärare från båda institutionerna.

Utbildningen öppnar nya arbetsmarknader för såväl svenska som danska lantmätare. En svensk student lär sig dansk regleringslagstiftning och en dansk läser svensk egendomsrätt. I den danska utbildningen ingår mer mätning än i den svenska medan svenska lantmätare läser mer fastighetsekonomi och fastighetsjuridik.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.