måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Svenskt träbyggande på Kinaoffensiv

Publicerad: 24 november 2015, 16:02

Susanne Rudenstam på Sveriges Träbyggnadskansli vill visa upp klimatfördelarna med träbyggande för kineserna.

Foto: Mattias de Frumerie

En svensk delegation åkte i dag, måndag, till Beijing i Kina för att marknadsföra svenskt träbyggande och know how på området.

Ämnen i artikeln:

Kinaträbyggandekompetens

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Delegationen ska medverka i ett seminarium om modernt träbyggande och består av bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht samt Arne Olsson, Folkhem, Tomas Alsmarker, Nyréns Arkitektkontor och Stefan Lindbäck, Lindbäcks Bygg från svensk träbyggnadsindustri, meddelar Sveriges Träbyggnads Kansli i ett pressmeddelande.

Kina beslutade i september att landet ska öka sitt byggande i trä. Den svenska träbyggarbranschen vill försöka ta vara på de möjligheter det ger på världens största byggmarknad.

Branschorganisationen Svenskt Trä har, inom ramen för European Wood som är ett europeiskt samarbete inom träindustrin, arbetat nära kinesiska byggmyndigheter med bland annat kunskapsöverföring sedan 2005.

– Vi ska utbyta erfarenheter med Kina och visa på de stora fördelarna med modernt träbyggande. Förutom klimatfrågan är träbyggandet också oslagbart när det gäller resurs- och kostnadseffektivitet, säger Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli i ett pressmeddelande.

Resan till Kina arrangeras av LRF Skogsägarna. Från LRF deltar bland annat förbundsordförande Helena Jonsson och Sven-Erik Hammar, ordförande för LRF Skogsägarföreningar.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev