Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Utbildning i säkerhet – nu även på engelska

Publicerad: 10 februari 2016, 13:03

Hittills har över 4000 personer genomgått Sveriges Byggindustriers interaktiva säkerhetsutbildning ensakerarbetsplats.se som lanserades för ett år sedan. Nu finns utbildningen även på engelska.


Med den engelska versionen blir det lättare att säkerställa att alla på byggarbetsplatsen har tillgång till samma information och utbildning i tider då byggbranschen har ett stort internationellt inslag på sina arbetsplatser.

Webbutbildningen är gratis och belyser attityder, riskbeteende och trivsel. Den visar olika riskfyllda situationer och hur man undviker dem. Varje avsnitt innehåller frågor som ska besvaras innan man går vidare. Ett test avslutar kursen och den som vill kan skriva ut ett intyg på genomgången utbildning.

– Sveriges Byggindustrier vill med den här webbutbildningen öka medvetenheten och insikten om skaderiskerna på en byggarbetsplats. Och visa på hur lätt det är att undvika riskerna om alla tar ansvar för den gemensamma arbetsmiljön. Vi har en nollvision mot olyckor på byggarbetsplatserna och att nu kunna erbjuda även en engelsk version av säkerhetsutbildningen är ett viktigt steg vidare i vårt förebyggande arbete, säger Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.