Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Världens bästa människor sökes

Publicerad: 6 mars 2008, 13:38

Är det sannolikt att samma personer skulle tacka ja till ett jobb där det finns möjlighet att arbeta i nätverk med några av världens skickligaste yrkesmänniskor och stora byggprojekt runt hela jordklotet? Det hoppas man på Skanska.


Ämnen i artikeln:

rekrytering

För nu (november 2000) är det inte bara en strid om svarta siffror i årsredovisningen. Det handlar i lika hög grad om att kunna redovisa vilken kompetens och kreativitet som finns i företagen. Det gör byggbranschen mycket svårare, men också roligare - för medarbetarna. Humankapitalet är värt massor av pengar.

- Framtiden är redan här. Och Skanska är i dag ett globalt företag som arbetar med byggrelaterade tjänster. Leder byggprocessen mer än producerar. Utvecklar mer än förvaltar. Vi har 80 000 anställda och omsätter 125 miljarder, det förändrar saker, säger Skanskas personaldirektör Rune Kjellman.

Kjellman säger också:

- Utmaningen just nu, det är att försörja Skanska med kompetens. Inte bara tekniker. Vi behöver mångfald. Byggbranschen är en kunskapsbransch. Konkurrensen om de duktigaste kommer att hårdna. Rekryteringsföretagen blir fler och fler. Och det handlar alltså inte bara om civilingenjörer längre.

MICAEL APPELGREN

Ämnen i artikeln:

rekrytering

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.