torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

Vinnande förslag utsett för Forum Medicum i Lund

Publicerad: 19 november 2015, 15:44

Henning Larsen Architects utformning av Forum Medicum i Lund har utsetts till det segrade förslaget av bedömningsgruppen med ledamöter från Akademiska Hus, Lunds universitet och Lunds kommun.

Ämnen i artikeln:

Akademiska HuskompetensarkitekterLund

Tre arkitektkontor var inbjudna, White arkitekter, BIG, det vill säga Bjarke Ingels Group och  Henning Larsen Architects.

Projektet Forum Medicum i Lund ska samla den medicinska fakultetens studenter under samma tak och knyta hälsovetenskaplig, klinisk och experimentell medicinsk forskning närmare varandra.

– Forum Medium är lika mycket ett kulturprojekt som ett byggprojekt. Med Forum Medicum får större delen av våra verksamheter i Lund en samlad placering centralt på universitets kunskapsstråk med naturvetare, teknologer och sjukvården som närmsta grannar. Vi vill skapa en naturlig mötesplats för studenter och medarbetare på fakulteten och hela universitetet. Vi vill bygga ett välkomnande hus där alla känner sig välkomna, även allmänheten, säger Gunilla Westergren-Thorson, dekan på Medicinska fakulteten.

Henning Larsen Architects har föreslagit en tillbyggnad som integreras med den befintliga byggnadsstrukturen genom sina två nedre plan och som möter Sölvegatans böjning genom de tre övre planen.

Nu inleds arbetet med att diskutera hur projektet ska kunna genomföras och finansieras. IDet kommer också att krävas en ändring av detaljplanen för området.

Staffan Åkerlund

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev