Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kompetensförsörjning

YH-utbildning inom samhällsbyggnad säker väg till jobb

Publicerad: 15 augusti 2018, 07:13

En YH-utbildning inom samhällsbyggnad är en säker väg till jobb. Enligt statistik från Myndigheten för yrkeshögskolan visar att 95 procent av de examinerade har jobb inom ett år efter studierna. Det finns fortfarande utbildningsplatser kvar att söka till hösten.


I höst startar historiskt många yrkeshögskoleutbildningar. Antagningen till de flesta har redan stängt, men på vissa utbildningar finns det fortfarande platser kvar.

- Antalet utbildningsplatser har utökats i alla län. Det skapar bättre möjligheter för den som vill plugga vidare oavsett var man bor. Dessutom finns det fler platser på utbildningar som ges på distans eller deltid, säger Myndigheten för yrkeshögskolans kommunikationschef Jenny Sörby.

Två branscher som sticker ut är samhällsbyggnad och teknik. Till hösten startar rekordmånga utbildningar inom dessa utbildningsområden och i dagsläget finns platser kvar på 97 av utbildningarna inom teknik och tillverkning och 80 av utbildningarna inom samhällsbyggnad.

- En YH-utbildning inom teknik eller samhällsbyggnad är en väldigt bra investering. Företagen står mer eller mindre i kö för att anställa de som examinerats från yrkeshögskolan, säger Jenny Sörby.

Statistik från Myndigheten för yrkeshögskolan visar att 95 procent av de examinerade som läst en samhällsbyggnadsutbildning inom YH har jobb inom ett år efter studierna. Samma siffra för de som läst en teknisk utbildning är 93 procent.

Andra utbildningar som fortfarande tar emot ansökningar är Soleltekniker, redovisningskonsult och stödpedagog.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.