Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

5 insikter om ledarskap från Skanskas koncernchef: ”Självklart kan jag bli nervös”

Publicerad: 10 november 2021, 12:12

Anders Danielsson, koncernchef för Skanska, berättar om nycklarna i sitt ledarskap.

Foto: Skanska

Anders Danielsson om när han blir nervös, vilka ledaregenskaper som krävs och sin egen bästa förebild.


Ämnen i artikeln:

Skanskaledarskap inom bygg

Anders Danielsson, koncernchef för Skanska, berättar i en intervju med Byggindustrin om sina tankar kring karriär och ledarskap.

Anders Danielsson om… 

1. 

… det krävs bakgrund från bygg för att bli en bra koncernchef?

– Nej det finns många exempel inom näringslivet på att man kan ha en annan bakgrund. Det handlar mer om hur man är som person, vilka ledaregenskaper man har och förmågan att få med sig organisationen. 

Läs även den långa intervjun med Skanskachefen Anders Danielsson: ”Vi jagar inte den typen av projekt längre” 

 

2. 

… vilka egenskaper man ska ha som ledare?

– Var dig själv och rak och tydlig. Det behövs förmåga och kommunikation för att få människor att förstå varför du väljer vissa åtgärder. Det gäller att vara öppen och transparent, att ha en andra agenda fungerar inte är min erfarenhet. Sedan krävs en stark drivkraft att vilja utveckla människor, du är helt chanslös om du inte lyckas få med dig folk och skapa rätt team runtom dig.

Läs även: Stor intervju med NCC-bossen Tomas Carlsson: ”Chefsuppdraget är ingen popularitetstävling” 

 

3. 

… du blir nervös nån gång?

– Självklart kan jag bli det även om jag alltid gillat att vara lite utanför komfortzonen. Men det är klart att om jag ska träffa en publik som jag inte träffat tidigare och ska hålla ett föredrag för dem då kan det finnas nervositet. Jag tror ändå att det är hälsosamt också att få lite adrenalinpåslag. Jag kan inte säga att jag går omkring på jobbet och är nervös, men ibland befinner jag mig så klart utanför komfortzonen.

Läs även: Skanska får tunneluppdrag för 3,4 miljarder 

 

4. 

… förebild i karriären?

– Jag har tänkt mycket genom åren på vem som har präglat mig och jag vill gärna lyfta fram min första chef, Rune Lindh. Han lever tyvärr inte längre men var en fantastisk ledare och bra lagspelare med fina värderingar. Han hade en bra kompass och brydde sig om sina medarbetare. Av honom lärde jag mig hur man skapar ett individuellt ledarskap eftersom alla människor har olika behov. Som ledare behöver du ta hand om det professionella och även stötta när människor har det tufft, det lärde han mig.

Läs även: Skanska: ”Bygg höghastighetsjärnvägen – men i luften” 

 

5. 

… du kunde förutspå din egen karriärsresa för 30 år sedan när du började som installationssamordnare på Skanska?

– Nej verkligen inte. Jag har aldrig tänkt i de banorna och aldrig funderat på nästa jobb. Du behöver ta ansvar för den roll du har just nu och de människor du har under dig och se till att göra ett bra jobb. Börjar du fokusera på nästa jobb så tappar du fokus och det blir inte bra.

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanskaledarskap inom bygg

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.