Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Byggchefer vill lyfta etikfrågor

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

36 unga byggchefer har i projekt arbetat med branschens framtidsfrågor. Genom nätverket Ledarskapet har de satt fokus på etik, integration, arbetsmiljö och modernt ledarskap.

-Målet är att försöka ändra attityder kring dessa områden för att utveckla branschen, säger Lars Bergqvist, ordförande i Byggcheferna.

Bland gruppernas faddrar fanns Mats Williamson, vd för Skanska Sverige, Olle Ehrlén, vd NCC Construction Sverige och Göte Brännvall, vice vd Peab. De och många andra av byggbranschens toppchefer hade samlats vid byggchefernas redovisningar.
Claes Ullén, SVEAB, Sandra Ackebo, NCC och Marcus Andersson Byggillet har jobbat med etik och har i arbetet haft stor hjälp av sin mentor Cecilia Wikström som är riksdagsledamot och utbildad präst. Gruppen hade uppgiften att implementera tio etiska budord på ett större byggföretag. Budorden handlar om att vara stolt över sitt arbete och bete sig schyst mot sina kolleger. Efter att ha jobbat med de tio budorden tillsammans med Skanskas arbetslag på Årstabron började de jobba med etikfrågor på ett mindre byggföretag. De valde Byggillet, ett Stockholmsbaserat byggföretag med 18 anställda, där Marcus Andersson i gruppen är vd.

-Storbolagen vill ha en etikstandard men vi ville visa att man kan jobba på ett annat sätt - ett bättre sätt. Etik och moral kan bara byggas underifrån. Sedan gäller det att skapa en etisk brygga mellan ledningen och hantverkarna, säger Marcus Andersson.

Lars Bergqvist i panelen ansåg att etiken har en stor plats på många av de större företagen.

-Jag är mer bekymrad över många av de mindre projekten, det är många små företag som inte tar sitt ansvar, säger Lars Bergqvist.

På Byggillet har Claes Ullén Sandra Ackebo och Marcus Andersson lett flera intensiva etikdiskussioner. Numera bär personalen en Byggillettröja med texten "Jag är stolt över mitt arbete", på hemsidan finns "etik" som en särskild rubrik och uppföljningar av diskussionerna görs vid företagets månadsmöten.
Roger Gårdeman är anställd som snickare och betongare på Byggillet och är nu ansvarig vid ett stambyte. Han har uppskattat diskussionerna.

-Det märks att killarna tagit ett större ansvar efter mötena och tar man större ansvar blir det roligare att jobba. Det handlar mycket om moral och att man har ett rent och snyggt bygge, säger Roger Gårdeman.

Marcus Andersson är övertygad om att etikarbetet utvecklat företaget. Han tycker att diskussionerna blivit fler, att yrkesarbetarna vågar säga ifrån.

-Utvecklas varje individ så utvecklas företaget. Det är en process som inte märks på ett år men på lång sikt är det viktigt för att behålla och utveckla personalen.

De övriga projektgrupperna bland byggcheferna har:
*Tagit fram förslag på en broschyr som ska locka en ny generation samhällsbyggare och på så sätt bidra till en bättre mångfald.
*Infört ett omvänt mentorskap. Äldre chefer har fått yngre chefer som mentorer.
*Föreslagit att företagen ska J-märkas, som ett sätt att förbättra jämställdhetsarbetet samt att förbättra arbetsvillkoren ur jämställdhetssynvinkel.
*Tagit fram information anpassat för beställare så att de kan bidra till att minska stressrelaterade problem.
*Låtit representanter från branschens olika yrkesgrupper ingå i ett framtidsforum för att hitta gemensamma intressen och samarbete för att nå en bättre arbetsmiljö.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.