Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Byggchefernas ordförande får chefsjobb på Sweco

Publicerad: 16 oktober 2019, 09:46

Den 1 december tillträder Kajsa Hessel som ny regionchef för Swecos installationskonsulter i Stockholm.


– Ja, det ska bli jättekul och en spännande utmaning, säger Kajsa Hessel.

Från mars 2014 var Kajsa Hessel vd för projektledningsföretaget Projektgaranti där hon slutade i våras sedan Projektgaranti köpts upp av Forsen sommaren 2018 och organisationen förändrades.

Som regionchef för Sweco Systems kommer Kajsa Hessel att ha omkring 120 medarbetare.

– Jag har jobbat inom samhällsbyggnadssektorn sedan 2014, men det är nytt att jobba mot installationssidan. Det är också det som lockade mig extra mycket med det här jobbet. Det är i den här sektorn som vår bransch måste ställa om för att klara klimatutmaningen, säger Kajsa Hessel.

"Ett häftigt bolag"

Ett annat skäl till att Sweco lockade särskilt är att bolaget ligger långt framme vad gäller jämställdhet. Enligt Albrights senaste rapport om jämställdhet i börsbolagens ledningsgrupper ligger Sweco på plats 18 på den gröna lista över jämställda bolag.

– Sweco är ett häftigt bolag. Det är dessa två skäl, bolagets fokus på jämställdhet och hållbarhet, som gjorde mig extra intresserad av det här jobbet, säger Kajsa Hessel.

Tomas Holmgren, vd för Swecos installationskonsulter, är nöjd med rekryteringen.

–  Kajsas långa och breda erfarenhet av ledande befattningar och hennes gedigna branschkunskap i kombination med ett stort nätverk passar väldigt bra för uppdraget som ytterst handlar om att bidra till Swecos ambitiösa mål både avseende hållbarhet och tillväxt, säger han i ett pressmeddelande..

Sedan 2017 är Kajsa Hessel ordförande för branschföreningen Byggcheferna med 16 500 medlemmar, ett uppdrag hon avser fortsätta med.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.