Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Byggindustrin får ny chefredaktör

Publicerad: 19 oktober 2018, 16:17

Anders Carlén har rekryterats till rollen som chefredaktör för Byggindustrin och Fastighetsnytt. Han kommer närmast från tidningen Vi i Villa och tillträder sin nya tjänst den 5 november.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Med rekryteringen av en gemensam chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin hoppas Lena Stark, vd på båda tidningarna, att man kan skapa ett tydligt, redaktionellt ledarskap samt jobba smartare och hitta synergier mellan de bägge publikationerna som har spännande men väldigt olika utmaningar på kort och lång sikt.

– Jag är glad att Anders tackat ja till rollen som chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin. Anders har lång erfarenhet av att leda redaktioner och är en naturlig ledare och entreprenör med tydlig kommersiell ådra. Detta är extra viktigt då redaktionen för Fastighetsnytt också är delaktiga i innehållet på Business Arena, säger Lena Stark.

Anders Carlén har gjort en lång resa inom tidningsvärlden. Han började på en lokaltidning i Karlskoga, gick vidare till Värnpliktsnytt samt vikariat på Expressen. De senaste åren har handlat mycket om magasin där han arbetat på Café, men framförallt magasinet King som han var med och startade. Närmast kommer han från rollen som chefredaktör för tidningen Vi i Villa. Som ny chefredaktör för Fastighetsnytt och Byggindustrin hoppas han kunna bidra med rutin och erfarenhet.

– Det handlar om att ta ett övergripande ansvar för två mycket kunniga redaktioner, och förstås skapa en bra arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet. Jag går från fritidshus och villa till fastigheter och bygg men fortsätter att röra mig inom områden som jag känner mig bekväm med, samt tycker är väldigt spännande. Fastighetsnytt och Byggindustrin är två starka varumärken och jag ser väldigt mycket fram emot att få jobba med dem, säger Anders Carlén.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.