Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Byggsveriges löneledare positiva till ackorden

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Lönespridningen i byggbranschen är stor. Här är företagen med landets högsta bygglöner 2004. De ser mest fördelar med branschens lönesystem.

-För mig är ackord bra, jag vet vilken kostnad jag ska räkna på när jag lämnar anbud, säger Sören Jansson, vd BBM i Uppsala.

För byggnadsarbetarna på byggföretagen med landets högsta löner har byggjobben betytt en god ekonomi. Frågan är hur företagen klarat ackordslöner på upp emot 200 kronor i timmen.

-Vi har exakt samma lönesumma som vilket annat företag som helst, säger Jan Lundkvist, delägare av TKI Teknikinstallationer i Umeå.

TKI var etta på listan när tidningen Byggnadsarbetaren presenterade lönetoppen för 2004. Montörernas ackordslön var i snitt 201,28 kronor i timmen.

En del företagare tycker att statistiken är missvisande men vår rundringning till företagen på tio-i-topp-platserna ger en tydlig bild av byggföretag med höga löner - och en hög produktivitet. Det verkar vara tio välmående företag som inte ser samma problem med ackordssystemet som storföretagen gör.

-Vi gillar ackordslön, då vet vi som företag vad något kostar och det blir lätta att kalkylera, säger Jan Lundkvist.

Han tycker att det är missvisande att stirra sig blind på timlönen. För företaget är det relevanta vad ett jobb kostar totalt, inte vad det kostar per timme.

Tommy Henriksson, arbetsledare på Fasadrenovering R Karlsson, är också positiv till ackordslön.
-Jag förstår problemen med ackord men våra killar jobbar bra och får bra betalt, det är en förutsättning, säger Tommy Henriksson och berättar att den riktpunkt som deras ackordslön baseras på är ungefär 25 kronor lägre än på andra företag.

-Facket har gått med på det eftersom våra killar tjänar så bra. Jag tror att ackordet ger en ökad produktivitet men att vi är ett litet företag med närhet till de anställda spelar nog också in.
Bland lönetopparna som gillar ackord finns de med en verksamhet som är enkel att mäta. En kvadratmeter fasadputs ger en viss lön och en kvadratmeter golv ger en lön.

Sören Jansson är vd och ägare av BBM i Uppsala som sysslar med mattläggning och plattsättning:

-Pengar är en morot för alla människor. För vårt företag fungerar det bra med ett rakt ackord. Våra jobb är relativt lätta att mäta och vi går efter den prislista som parterna kommit överens om. För mig är det bra, jag vet vilken kostnad jag ska räkna på när jag lämnar anbud, säger Sören Jansson.

Bland de andra företagen i lönetoppen finns de som måste betala höga löner av särskilda skäl, som Rapps dykartjänst där varje dykare har ett stort ansvar och därför en hög tidlön. Ett annat exempel är Vårbergs våtrumsteknik som sysslar med rot-jobb, vilket inte är branschens mest attraktiva jobb.

-Vi gör rot-jobb med kvarboende och det är ett krävande arbete. För att få bra folk måste vi betala bra, säger Per Petré, vd.

Listans mest kritiska röst mot ackordssystemet kommer från Jens-Åke Andersson Bygg i Kisa.

Löneläget i Linköpingstrakten är högt och när byggföretaget med 25 anställda tog sitt dittills största projekt på 56 miljoner kronor skenade ackordslönerna iväg.

-När förutsättningarna ändras hela tiden med tilläggsarbeten är det svårt med ackord. Den lilla vinst företaget kunde ha gjort och använt för att investera i nya maskiner åts upp av höga lönekostnader, säger Anneli Härnström, ekonomiansvarig och delägare i familjeföretaget.

Sveriges högsta bygglöner 2004
1. TKI Teknikinstallationer 201,28 kr (prestationslön)
Huvudkontor i Umeå. Har 100 anställda VVS-montörer som utför arbete i Stockholm och längs Norrlandskusten. Topplönen baseras på ett par större jobb i Stockholm. Ser stora fördelar med ackordslön, som gör det enkelt för företaget att räkna på lönekostnaden. Tycker att man får en hög produktivitet, som motsvarar den höga lönen. "Vi har samma lönesumma som vilket annat företag som helst", säger delägaren Jan Lundkvist.

2.Infjärdens Värme 187,66 kr (prestationslön)
Har 300 anställda montörer över hela landet som sysslar med industrirör. Har oftast prestationslön vid nyinstallationer men har också ofta tidlön, som då ligger betydligt lägre. Framförallt är det när man tagit större jobb än vad man haft personal till som lönerna blivit höga. Ser mest fördelar med ackord, eftersom det är en bra morot för personalen.

3.BBM i Uppsala 182,41 kr (prestationslön)
Företaget utför mattläggning/plattsättning och har totalt 55 anställda. Anser att ackord är en bra löneform som gör det enkelt att göra en kalkyl för att kunna lämna anbud. "För vårt företag passar ett rakt ackord bra. Den som är jätteduktig kan tjäna över 200 kronor i timmen, det är upp varje anställd att planera sitt arbete rätt", säger Sören Jansson, vd och ägare.

4.Golv 2000 179,13 kr (prestationslön)
Jobbar med golvmontering på större objekt och har 19 anställda montörer, som enbart jobbar på ackord. Vd Stefan Cosmo är kritisk till de ålderstigna mätlistorna. "Arbetet har förändrats men inte listorna. Trots kritiken är han positiv till ackordet i sig. "Facket bestämmer och alla mäter på samma sätt. Om vi betalar högre löner betyder det att våra anställda presterar mer."

5.Fasadrenovering R Karlsson 178,24 kr (prestationslön)
Har ett 40-tal anställda som utför fasadarbeten i Stockholmsområdet med rakt ackord. Lönen baseras på antalet kvadratmeter fasad. Tycker att ackord är bra och ger en hög produktivitet.
"Våra killar jobbar bra och ska ha bra betalt", säger arbetsledaren Tommy Henriksson. Gjorde tidigare upp ackordet i företaget men nu är Byggnads inblandat och tar ut mätningsavgift.

6.Jens-Åke Andersson Bygg 175,17 kr (prestationslön)
Har 25 anställda och oftast tidlön, vilket de föredrar framför ackord. Topplisteplaceringen fick de efter projekt på 56 miljoner kronor. "Ett så stort jobb har vi aldrig tidigare haft. Det var svårt att överblicka och det blev mycket tilläggsarbeten som gjorde att lönerna skenade iväg." säger Anneli Härnström, ekonomiansvarig och delägare i familjeföretaget.


7.Vårbergs Våtrumsteknik 171,82 kr (prestationslön)
Har specialiserat sig på stambyten med kvarboende. Rot-jobb är inte så attraktiva och företaget tycker att man måste betala höga löner för att få bra personal. Däremot är jobben krävande och svåra att mäta. "Lönen skilde mycket mellan olika projekt och det var svårt att alltid veta varför. Därför har vi i år infört ett nytt lönesystem med vinstdelning." säger Per Petré, vd.

8.Mälar-rör Installation 171,09 kr (prestationslön)
Anser att löneuppgiften som angavs i listan var för hög men man medger att rörinstallatörerna har bra betalt och att företaget sannolikt ligger på övre halvan i branschen. Jens Maartmann, vd, tycker att höga löner kan vara påfrestande kortsiktigt för företagets ekonomi men att de långsiktigt betalar sig i form av lojala medarbetare.

9.Rapps Dyktjänst 171,06 kr (tidlön)
Har mellan tre och åtta anställda dykare. 2004 var en intensiv period med jobb på bland annat Årstabron och Götatunneln. Arbetet utförs av säkerhetsskäl med tidlön. "Vi reser mycket och dykarna på plats har ett stort ansvar och har tillägg för det. Annars ligger nog lönerna ganska lika i branschen", säger Agne Rapp, vd och ägare.

10.Golvimporten Entreprenad 171,70 kr (tidlön)
20 anställda jobbar med golventreprenad och plattsättning, fast lönen är prestationsbaserad. De tycker att höga löner behövs för att få bra personal. Det viktiga är att personalen, företaget och kunden är nöjda. Bo Träff, vd och ägare, vill se ett nytt prestationsbaserat lönesystem."Jag vill ha ett system som premierar erfarenhet, specialkunskaper, samarbetsvilja och förmåga att se större perspektiv så att jobbet flyter lättare."

Detta är lönetoppen:
Tidningen Byggnadsarbetaren presenterade lönetopplistan under våren. Listan baseras på statistik från Byggnads utredningsenhet som tidningen bearbetat. Grundmaterialet är de lönelistor företagen skickat in till Byggnads granskningsenhet.
De byggföretag som haft en verksamhet under aktuell löneform på minst 15 000 timmar under 2004 (vilket motsvarar nio heltidstjänster) finns med i sammanställningen. Lönen gäller för den löneform som gett företaget en topplacering och kan utgöra en stor eller liten del av företagets totala verksamhet. För ett företag som normalt har tidlön kan med andra ord ett större ackordsjobb ligga bakom löneuppgiften i listan. De största företagen har så många jobb att de placerat sig kring branschens medelvärde.
I underlaget finns både medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier och de som har hängavtal med facket.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.