Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Chef på Akademiska Hus slipper åtal

Publicerad: 23 januari 2018, 14:06

Åklagaren har inte kunnat styrka misstankarna om att den före detta chefen har begått brottsliga handlingar.

Foto: Akademiska Hus

Ekobrottsmyndigheten i Malmö har meddelat att åtal inte kommer att väckas mot en före detta anställd på Akademiska Hus.


Förundersökningen mot en före detta chef på Akademiska Hus har lagts ner. Åklagaren har inte kunnat styrka misstankarna om att personen begått brottsliga handlingar, skriver Akademiska Hus i ett pressmeddelande.

Det var i september 2016 som Akademiska Hus polisanmälde en före detta anställd. De misstänkta brottsliga handlingarna uppdagades via bolagets visselblåsarfunktion. Misstankarna om grovt bedrägeri stärktes efter en internutredning och den anställde fick omedelbart avsluta sin anställning. Den misstänkte ska enligt internutredningen ha begått ekonomiska oegentligheter för miljonbelopp under flera år.

– Vi respekterar åklagarens beslut att inte väcka åtal. Akademiska Hus ser mycket allvarligt på alla former av oegentligheter och valde därför att efter en intern utredning göra en polisanmälan, säger Carolin Åberg Sjöqvist, chefsjurist på Akademiska Hus.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.