Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Färgstarkt äventyr om ledarskap

Publicerad: 10 december 2008, 09:17

Hallå, Arne Jacobsson, vd på Målaremästarna! Du har kommit ut med en bok betitlad Färgstarkt – En äventyrsberättelse om ledarskap och förändringsarbete berättad för Petter Karlsson. Vad handlar boken om?


- Boken handlar om hur man driver förändringsprocesser och innehåller en rad olika praktiska exempel. Det är allt från hur vi tog fram TV-programmet Room-Service och var först i Sverige med annonsfinansierade TV-program till hur man effektiviserar sin organisation.

Hur har du jobbat med boken?
- Jag har arbetat tillsammans med en journalist Petter Karlsson, som tidigare arbetat på Expressen samt skrivit böcker om Zlatan, Sven-Bertil Taube och Stickan Andersson. Han har intervjuat mig och vi har suttit många helger och kvällar och diskuterat innehållet.

Varför gjordes boken?
- Jag vill dela med mig av mina erfarenheter som vd och ledare. Dessutom finns det inga bra praktiska ledarskapsböcker i Sverige utan de flesta innehåller bra teorier som är svåra att applicera på sitt företag.

Vad har varit mest stimulerande?
- Det har varit otroligt stimulerande att arbeta tillsammans med Petter och sett hur boken har vuxit fram samtidigt som jag är mycket nöjd med slutresultatet.

Vilka förväntningar har du med boken?
- Jag hoppas att den kommer att läsas av alla ledare i byggbranschen och att de kommer att tycka att den är stimulerande och intressant samtidigt som den är skriven med en hel del humor.

När kommer boken ut?
- Boken publiceras den 16 februari 2009 och kan då köpas i bokhandeln. Den kan dock redan nu beställas på www.bookhouse.se. Boken kostar ca 225 kronor i handeln.

Vilket är ditt nästa projekt?
- Mitt nästa projekt är att jag kommer att sluta som vd för Målaremästarna och starta upp ett konsultbolag i Oslo, som ska heta Grønt Lys. Jag kommer att arbeta åt företag och organisationer i både Sverige och Norge med företagsrådgivning. Det är allt från affärsutveckling till rena effektiviseringsuppdrag för att öka lönsamheten.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.