Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Hon blir chef för Sweco Sverige

Publicerad: 28 mars 2018, 08:49

Efter att Åsa Bergman utsetts till vd och koncernchef i Sweco uppstod en lucka på posten som chef för Sweco Sverige. Den fylls nu i och med att Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder.

Ämnen i artikeln:

SwecoAnn-Louise Lökholm Klassonledarskap inom bygg

Johanna Åfreds

johanna@byggindustrin.se


Ann-Louise Lökholm Klasson tillträder som ny affärsområdeschef för Sweco Sverige och blir en del av Swecos koncernledning. Hon har arbetat inom olika verksamhetsområden i Sweco sedan 2008 och efterträder Åsa Bergman som utsetts till vd och koncernchef.

– I Ann-Louise får vi en resultatinriktad affärsområdeschef med ett starkt affärsdriv, en gedigen förståelse för våra kunder och ett stort fokus på medarbetarna. Jag är övertygad om att Ann-Louise kommer att ha mycket att bidra med i koncernledningen, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef.

Ann-Louise Lökholm Klasson har tidigare varit vd för Swecos installationskonsulter, där verksamheten under hennes fem år växte med 10-15 procent årligen och gick från 350 till 500 medarbetare. Hon ansvarade för integrationen av Grontmij 2015 och är för närvarande vd för Swecos anläggningsverksamhet.

– Det känns väldigt spännande och jag är glad över förtroendet. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Sweco Sverige så att vi även framöver är förstahandsvalet för kunder och medarbetare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

– Jag är otroligt glad över att Ann-Louise tar över som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Hon är en mycket erfaren och uppskattad ledare och helt rätt person för att leda verksamheten mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.

Ann-Louise tillträder som affärsområdeschef för Sweco Sverige den 20 april.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev