Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Karriärvägarna in till branschen blir allt färre

Publicerad: 13 juni 2014, 06:08

Att jobba sig upp inom byggbranschen gick för femton år sedan. Nu kräver företagen i stort sett alltid en teoretisk grund vid anställningar, även om praktisk erfarenhet är ett plus, enligt Åke Boman, vd på rekryteringsföretaget IRG. Foto: Mattias de Frume

Foto: Mattias de Frume

Åke Boman är vd på rekryteringsföretaget IRG. Genom åren har han sett allt färre komma in i byggbranschen på alternativa vägar. ”Det som efterfrågas i dag är dessutom att den som söker nytt jobb i vissa fall ska ha med sig ett nätverk av potentiella kunder”, säger han.


Ämnen i artikeln:

rekrytering

Några har börjat som yrkesarbetare och ”jobbat sig upp” till chefspositioner. Ytterligare några få har halkat in på ett bananskal efter en helt annan yrkesbana, eller ingen utbildning alls.

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

rekrytering

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.