Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Kvinnliga chefer får priser i fastighetsbranschen

Publicerad: 30 september 2010, 07:22

Jeanette Saveros, affärsområdeschef på Hifab, har utsetts till "Årets framtida ledare inom fastighetsbranschen 2010" medan utmärkelsen "Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen 2010" går till Gunilla Högbom, vd Locum.


Priset delades ut den 30 september, för andra gången och tanken är att det ska utmana finansbranschen om framtidens spjutspetskompetens och stjärnmedarbetare. Initiativtagare är Stronghold Invest och tidningen Fastighetsnytt, i samarbete med Academic Search.

Juryns motivering till utnämningen av Jeanette Saveros till Årets framtida ledare lyder enligt följande:
"Med en självklarhet som ledare har Jeanette Saveros lyckats uppnå mycket goda resultat även under perioder av lågkonjunktur. Ett ledarskap styrt av värderingar och tydlighet tillsammans med en förändringsvilja där de små ständiga stegen framåt leder till långsiktig framgång.
Att våga utmana traditionella verksamheter och lyckas införa ett säljdrivet företagsklimat är framgångsfaktorer för Jeanette Saveros.
Juryn är övertygad om att Jeanette Saveros har potential att i framtiden ha en ledande befattning i fastighetsbranschen. Detta tillsammans med tydliga ambition, mod och drivkraft att utvecklas i sin karriär gör att juryn har utsett Jeanette Saveros till 'årets framtida ledare i fastighetsbranschen 2010'."

Juryns motivering av Gunilla Högbom till Årets kvinnliga förebild lyder: "Gunilla Högbom är mitt uppe i en lång och framgångsrik karriär i fastighetsbranschen. Hon har varit verksam i olika delar av branschen och har därigenom skaffat sig en gedigen erfarenhet. Hennes integritet, analytiska kapacitet och professionella framtoning har gjort henne till en mycket uppskattad chef av såväl uppdragsgivare som medarbetare. Gunillas engagemang utanför sin professionella roll bidrar
dels till att synliggöra fastighetsbran-   Gunilla Högbom. Foto Olof Holdar
schen som en attraktiv del av arbets-
marknaden, dels till en utveckling av branschen."

Juryn består av:Christer Jansson, Fastighetsägarna Stockholm
Christel Armstrong Darvik, Stena Fastigheter
Anders Hörnqvist, Carlyle Group
Siv Malmgren, John Mattson
Julia Mejegård, Leimdörfer
Johan Zetterstedt, Fastighetsnytt

Priset består av en check på 15 000 kronor att användas till valfri resa.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.