Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Lämnar Munters för vd-uppdrag

Publicerad: 22 augusti 2017, 08:56

Per Hedebäck blir vd och koncernchef för Projektengagemang när Per-Arne Gustavsson går i pension.

Per Hedebäck tillträder den 1 oktober som vd för Projektengagemang. Han lämnar då jobbet som affärsområdeschef på Munters.


Ämnen i artikeln:

ProjektengagemangMuntersPer Hedebäck

– Vi är mycket glada och nöjda över att kunna presentera Per Hedebäck som ny vd och koncernchef. Hans gedigna erfarenheter och starka entreprenörsdrivna ledarskap ger oss fortsatt goda förutsättningar att utveckla och utmana branschen, säger Gunnar Grönkvist, styrelseordförande Projektengagemang.

Per Hedebäck blir alltså ny vd och koncernchef för arkitekt- och teknikkoncernen Projektengagemang. Han tillträder den 1 oktober och efterträder Per-Arne Gustavsson som grundade företaget 2006 och som nu går i pension.

Per Hedebäck kommer senast från jobbet som affärsområdeschef på luftbehandingsföretaget Munters. Innan det var han vice vd på Opcon och har haft olika ledande positioner på Tradimus, Arkitektkopia och Enron och även arbetat som ingenjör på WSP.

– Jag är mycket stolt över att få föra Per-Arnes entreprenöriella arv vidare. Projektengagemang har gjort en otrolig tillväxtresa och är idag en av branschens största aktörer men vi är inte nöjda där. Till 2020 har koncernen ambitionen att omsätta två miljarder kronor och vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i branschen. För att lyckas med det måste vi fortsätta utmana branschen men framförallt oss själva, säger Per Hedebäck.

Per-Arne Gustavsson kvarstår i bolaget till 30 juni 2018. Han fortsätter dessutom att vara bolagets största aktieägare

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.