Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Lars Jahncke - ny chef för WSP Byggprojektering

Publicerad: 8 juli 2009, 10:26

Konsultföretaget WSP har utsett Lars Jahncke till affärsområdeschef för WSP Byggprojektering. – Jag tror vi har möjlighet att växa internationellt, säger Lars Jahncke.


Hans ambition är att i första steget slå vakt om affärsområdets marknadsandelar för att i steg två kunna vidga verksamheten inom exempelvis energisektorn och gruvnäringen.
– Min ambition är att jag ska kunna dela med mig av den erfarenhet som jag skaffat mig genom åren samtidigt som jag vill utveckla nya områden, exempelvis på miljösidan. Vi ska fortsätta att kombinera den kompetens som exempelvis finns hos WSP Environmental med det vi har på Byggprojektering och hitta nischer där vi kan ta projekt som rör hållbart byggande. Vindkraftssidan är ett exempel där vi har kompetens som inte så många av våra konkurrenter besitter, säger Lars Jahncke i ett pressmeddelande.

Lars Jahncke blir ansvarig för WSPs affärsområde Byggprojektering med cirka 300 anställda vid kontor runt hela landet. Några av de största kunderna är Boliden, Luftfartsverket, Skanska, SSAB och Stora Enso. Affärsområdets medarbetare har arbetat framgångsrikt inom bland annat objektsorienterad 3D-projektering och uppger sig vara Nordens största användare av 3D-mjukvaran Tekla Structure.

– Jag tror också vi har möjlighet att växa internationellt, berättar Lars Jahncke. Via WSP Europe kan vi nå internationella industrikunder, som efterfrågar den kompetens vi kan erbjuda.

Lars Jahncke har lång erfarenhet av byggprojektering och arbeten för tung industri. Sedan examen på KTH 1975 har han varit involverad i projekt som har handlat om exempelvis stål- eller pappersindustri.  
Hans senaste roll har varit att med utgångspunkt från Borlänge vara chef för WSP Byggprojektering med ansvar för ”Avdelning Mitt”, omfattande verksamheten i Värmland, Närke och Dalarna.

Lars Jahncke har arbetat för J&W, numera WSP, i 27 år men har även hunnit med att vara vd i ett byggkonstruktionsföretag. Sin nya befattning inom WSP tillträdde Lars Jahncke formellt den 1 juli.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.