Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

NCC får ny vd och koncernchef

Publicerad: 20 December 2010, 08:47

NCC:s vd och koncernchef Olle Ehrlén, slutar nästa år. Han efterträds av Peter Wågström, i dag affärsområdeschef för NCC Housing, NCC:s verksamhet för boendeutveckling.


Peter Wågström är 46 år och civilingenjör. Han tillträder sitt uppdrag vid årsstämman den 13 april 2011.
- Det ska bli roligt och spännande att ta över efter Olle Ehrlén. Min erfarenhet från utvecklingsaffären kommer att vara ett bra komplement till NCC:s starka entreprenadtradition. Under mina sju år på NCC har jag sett bolaget utvecklats till att bli ett av de bästa bolagen i branschen. Det är en bra plattform att bygga vidare på, säger Peter Wågström i ett pressmeddelande.
Tomas Billing, styrelseordförande i NCC, är övertygad om att Peter Wågström är rätt person att driva företaget vidare.
- Med Peter Wågström som verkställande direktör får NCC en erfaren ledare som har stort kundfokus och är en duktig affärsman. Peter Wågström har arbetat med bygg och fastigheter i hela sitt yrkesverksamma liv, säger han i ett pressmeddelande.
Tomas Billing vill också tacka Olle Ehrlén för sitt arbete med att leda NCC under sina fyra år som vd.
- Han har lett NCC genom en av de tuffaste tiderna i bolagets historia, med finanskris och djup lågkonjunktur. Samtidigt har bolaget utvecklats från att ha sämre avkastning än konkurrenterna till att bli ett av de bättre, säger han.
Olle Ehrlén, som fyller 62 år under 2011, tillträdde som vd och koncernchef för NCC i februari 2007 och kom då från rollen som affärsområdeschef för NCC Construction Sweden. Nu går han i pension efter 38 år i företaget.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.