Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

NCC skapar ny karriärväg - yrkesarbetare blir platschefer

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

De befordrades till chefer, antogs till en utbildning och hade lön samtidigt när de studerade.

Det är inte konstigt att Marcus Brunzell och Sören Grip uppskattar NCC:s erbjudande.

-Det är verkligen en otroligt bra möjlighet vi fått, säger Sören Grip.

Marcus Brunzell, 37, från Bollnäs och Sören Grip, 46 från Hällefors har jobbat som anläggningsarbetare och är bland de 24 yrkesarbetare inom bygg och anläggningsområdet som under två år utbildats internt i företaget och nu tagit examen. Fast de har redan börjat på sina nya tjänster som arbetsledare och platschefer.

Visserligen har det krävts hårt arbete, både kvällar och helger har fått tas i anspråk för att klara av studierna men kursen har överträffat de förväntningar de båda anläggarna hade när de sökte och antogs till utbildningen.
-Det har också gått bättre än vad jag trodde att det skulle göra att vara chef för mina gamla arbetskamrater, säger Marcus Brunzell.

Bygg -och anläggningsarbetare som tidigare velat göra karriär har fått starta eget. Avanceringsmöjligheterna inom företagen har varit mycket begränsade.

Med den nya utbildningen skapar NCC karriärmöjligheter för yrkesarbetarna samtidigt som de får en föryngring och förnyelse i tjänstemannakåren.
-När 40-talisterna går i pension kommer vi att behöva rekrytera till ett flertal produktionsledande tjänster. Vi kommer att behöva flera hundra nya platschefer under de närmaste åren, säger personalchefen Peter Hellström.

När fyraårig teknisk linje försvann från gymnasieprogrammen satte också det en press på branschen att hitta egna lösningar. Det räcker inte med att rekrytera från högskolorna och Peter Hellström ser det som ohållbart i längden att byggföretagen värvar från varandra eftersom det behövs fler chefer i branschen som helhet.

-De här medarbetarna som vi vidareutbildar har jobbat ute i produktionen i 10-15 år och har en gedigen kunskap, säger Hellström.

Ungefär en vecka per månad har innehållit teoretiska studier medan resterande tid handlat om praktik. Eller snarare arbete. Tanken var att de nya cheferna skulle gå vid sidan av någon annan chef och lära sig under utbildningsåren men behovet av platschefer och arbetsledare har varit stort och kursdeltagarna har kastats rakt in i hetluften. Många av har redan ansvarat för egna projekt i miljonklassen.

-Det har varit ganska bra ändå så att man snabbt kommer in i det. Och vi har ju haft en viss uppfattning om vad det handlar om eftersom vi jobbat ute på arbetsplatserna i många år, säger Sören Grip.

Teoridelen, som delvis genomförts i samarbete med KTH i Haninge, har innehållit ämnen som teknik, betong, kalkyl, inköp, IT och ledarskap.

-Ledarskapsutbildningen har varit mest utvecklande, det är vi nog överens om allihop, säger Marcus Brunzell.

De har också haft kritiska synpunkter.

-Vi har ju varit pilotfall och haft mycket synpunkter men det har handlat om finputsning, saker som ändrats under resans gång, säger Marcus Brunzell.

Ingemar Lennerås, som varit kursansvarig, säger att tankarna om kursen funnits sedan mitten av 90-talet. Bland yrkesarbetarna finns dem som på grund av skoltrötthet hoppat på en praktisk utbildning och sedan, när de bildat familj, inte vill ge upp både anställning och lön för att läsa vidare på universitetet. Nu kan de bli chefer i produktionen.

-Många av de högskoleutbildade tjänstemännen vill vidare i karriären, medan de som varit yrkesarbetare har ett genuint intresse av produktionen, säger Ingemar Lennerås och tillägger sedan:

-Fast jag tror även att en del ur den här gruppen kommer att gå vidare och bli affärschefer och entreprenadchefer.

Utbildningschefen Kristina Lager berättar att intresset för utbildningen är stort från yrkesarbetarna i företaget och projektet har gett mersmak. 18 personer har gått utbildningen i ett år och till hösten antas ungefär lika många till.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.