Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Nya regionchefer på WSP Samhällsbyggnad

Publicerad: 3 Mars 2009, 08:31

Konsultföretaget WSPs verksamhet inom affärsområdet Samhällsbyggnad har vuxit kraftigt under de senaste två åren. För att kunna fortsätta expansionen har företaget nu delat in affärsområdet i fyra regioner och de har utsett tre av fyra regionchefer. Anna-Jeanette Larnelius blir ny chef för Region Stockholm, Håkan Hakelöv blir chef för Region Syd och Ove Staflin blir chef för Region Mitt.


WSPs affärsområde Samhällsbyggnad växer. Efter ett mycket positivt 2007 kom 2008 att bli än bättre. Affärsområdet kunde notera en ökning av både omsättning och resultat och samtidigt rekrytera 120 nya medarbetare och öppna upp ett nytt kontor i Uppsala. Men tillväxten har gjort att de nu fått utforma en ny organisation för att möjliggöra en fortsatt expansion. Nyckelorden är helhetslösningar och samverkan.

– Några av regionchefens främsta uppgifter blir att fokusera på försäljning, synliggöra den kompetens som finns och göra samverkan såväl mellan regionerna som inom den egna regionen effektiv säger Eskil Sellgren, affärsområdeschef på WSP Samhällsbyggnad. Målet är att de olika konsulterna ska kunna komplettera varandra och även nyttja varandras erfarenheter i den egna lokala försäljningen.

Regionchef för Stockholm blir nu Anna-Jeanette Larnelius. Med bakgrund från bland annat företagen VA-projekt och Sweco började hon 2005 på WSP. Hon fick då ansvar för att bredda och utveckla avdelningen VA-teknik Stockholm. Parallellt med arbetet i Sverige har hon arbetat internationellt med främst biståndsfinansierade projekt i såväl Nordafrika som Sydostasien.

Håkan Hakelöv blir chef för Region Syd. Håkan är civilingenjör från Chalmers och har sedan 2003 varit chef för avdelningen Anläggningsteknik i Göteborg. Håkan har tidigare arbetat med väg och markprojekteringsuppdrag samt kontroll och byggledningsverksamhet.

Region Mitt får Ove Staflin som chef. Ove är landskapsarkitekt och har 25 års erfarenhet av landskaps- och samhällsplanering samt uppdrags- och projektledning. Han har bland annat arbetat med Hallandsåsprojektet, Botniabanan och Kirunaprojektet och var tidigare chef för Region Stockholm.

– Medarbetarna i vårt affärsområde besitter en stor erfarenhet samt en mycket god kompetens och den nya regionindelningen ger oss en bra plattform för att utveckla verksamheten och expandera ytterligare säger Eskil Sellgren, affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad. Trots en försämrad konjunktur är jag övertygad om att vi har en bra möjlighet att ta ytterligare marknadsandelar de närmsta åren.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.