Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier

Publicerad: 22 mars 2017, 15:49

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier efter sex år som vd. Orsaken är att styrelsen och vd har olika syn på hur organisationen ska utvecklas.


Under det senaste året har Sveriges Byggindustrier bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Under arbetets gång har det blivit tydligt att styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet. Därför har Ola Månsson valt att lämna som vd för Sveriges Byggindustrier.

– Ola Månsson har flyttat fram positionerna för Sveriges Byggindustrier. Han har framgångsrikt lett arbetet med branschorganisationens fokusområden, som exempelvis en sund byggbransch och en säker arbetsplats. I dag har Sveriges Byggindustrier fler medlemmar än någonsin. På styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Ola för hans stora och värdefulla bidrag under alla dessa år, säger Tore Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande.

Ola Månsson lämnar sin vd-roll omedelbart, men kommer att slutföra vissa uppdrag för Sveriges Byggindustriers räkning.

– Jag är stolt över det arbete som vi tillsammans har åstadkommit i Sveriges Byggindustrier under mina sex år som vd. I dag har vi en byggbransch som går på högvarv, som är attraktivare och sundare än någonsin och där antalet arbetsplatsolyckor har minskat. Här har vi som branschorganisation haft en viktig roll. Det senaste året har vi lagt mycket kraft och tid på att utveckla Sveriges Byggindustrier ytterligare. Vi har kommit en bra bit på vägen, och stakat ut riktningen. Nu lämnar jag över stafettpinnen i det arbetet, säger Ola Månsson, vd för Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande.

Sveriges Byggindustrier har i dag, 22 mars, haft möte i sin förbundsstyrelse, det första mötet efter att remisstiden på förslaget om verksamheten inför år 2025 gick ut 13 mars. Under mötet diskuterades förslaget och remissvaren. Arbetet med Medlemsnytta 2025 har letts av Ola Månsson som sade upp sig med omedelbar verkan på styrelsemötet. Sveriges Byggindustrier har sin stämma 11 maj och rekryteringen av ny vd bedöms inte vara klar till dess.

Rekryteringen av en ny vd kommer att inledas så snart som möjligt. Tills vidare går Mats Åkerlind, i dag vice vd, in som tillförordnad vd.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.