Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Olle Ehrlén: "Företagen kan själva förändra branschen"

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV FREDRIK KARLSSON

Arbetsgivarfrågorna är de viktigaste för byggföretagen. Och företagen har själva makten att förändra branschen.
Det anser Olle Ehrlén, Sveriges Byggindustriers nye ordförande, som vill ägna sin kraft åt externa frågor - inte att diskutera den egna organisationen.

Olle Ehrlén är vd i NCC Construction Sverige AB, och har suttit i BI:s styrelse sedan 2003, de senaste två åren som vice ordförande. Nu byter han plats med Jan Svensson, den avgående ordföranden som stannar kvar som vice ordförande. Det beskrivs av dem båda som en odramatisk rockad.

Hur kommer det att märkas att du tagit över som ordförande?
-Ingen aning. Som personer är vi olika och det får visa sig hur min ledarstil påverkar arbetet. Men det är ju inte så att jag har någon annan agenda.

Vad vill du koncentrera ditt arbete på?
-Jag hoppas få ägna mer kraft åt externa frågor som förbättrar branschens anseende. Jag vill lägga mindre tid internt på att diskutera vår egen organisation.

Från arbetsgivarhåll har ofta Byggnadsarbetareförbundet och dess ombudsmän kritiserats, kallats bakåtsträvare och fått klä skott för kritiken mot ett omodernt kollektivavtal. Det är ett synsätt som Olle Ehrlén vill komma ifrån.

-Vi kan inte skylla på Byggnads för att vi inte varit bra på jämställdhet och integration. Det är i högsta grad en företagsfråga, säger Olle Ehrlén.

Han manar till självkritik från företagsledningarna.

-Det är lätt att finna  externa fiender. Vi måste utgå från vad vi själva kan förändra och får vi med oss våra anställda kommer Byggnads också att förändras. Det pågår ju ett förändringsarbete för facket också.

I sak har Olle Ehrlén samma inställning som många andra i byggbranschen. Han är engagerad i frågor om lönesystem/medarbetarrelationer och ifrågasätter dagens ackordshantering. Han säger att han vill ha bort konflikterna från arbetsplatserna och tror på resultatlön, i form av månadslön med bonus. Men självkritiken finns också med i resonemangen om ackord och det från arbetsgivarhåll ständigt kritiserade byggnadsavtalet. För arbetsfredens skull ingår företagen ofta ofördelaktiga uppgörelser som inte har stöd i avtalet eller ackordsunderlag.

-Om vi ser till att följa avtalet kanske det inte är lika attraktivt för våra anställda längre.

Olle Ehrlén lyfter fram två frågor som viktiga för byggföretagen att jobba med: medarbetarfrågor och internationaliseringen. Det första handlar om att arbetsgivarna måste bli aktiva och behandla personalen på ett sådant sätt att branschen är attraktiv.

När han talar om internationaliseringen gör han det utan några braskande utspel, det är snarare så att han formulerar ett antal frågor. Han talar om hur viktig internationaliseringen är  för Sveriges tillväxt och tycker att BI bör ta en mer aktiv roll i de förändringar som branschen genomgår.

-Vi måste se på vad som händer i samband med internationaliseringen och ta ställning till hur vi ser på det och hur vi ska möta konkurrensen? På materialsidan öppnas hela den internationella marknaden - vad betyder det för den svenska marknaden? Frågar han och fortsätter:

-Jag tror inte på att stänga gränserna utan vi måste öka kompetensen och ha bra medarbetarrelationer. Det finns en koppling där.

Han ser ett problem i om alla, även icke utbildade byggnadsarbetare, ska ha samma lön och anser att det inte är att slå vakt om vår kompetens. Olle Ehrlén tror inte att det kommer att välla in utländsk arbetskraft. Om lönenivåerna ska vara 109 kronor eller någon annan summa har han ingen uppfattning om. Hans eget företag NCC Construction Sverige har av Byggnads anklagats för lönedumpning när de tagit in NCC Polska och betalat dem 109 kronor i timmen, cirka 19 000 kronor i månaden.

-Många sjuksköterskor och även andra på den svenska arbetsmarknaden skulle nog bli förbannade över den diskussionen. Vi tar hand om de polska arbetarna på ett helt annat sätt än vad som är vanligt och erbjuder dem språkutbildning och så vidare. Det är åtminstone de polska byggnadsarbetarna nöjda med.

En fråga som många inom BI nu hoppas ska få sin lösning genom att Olle Ehrlén tar över som ordförande är den så kallade Stockholmsfrågan. Stockholms Byggmästareförenings avtal med Sveriges Byggindustrier har varit en ständig källa till konflikt.

-Jag tror inte att den frågan är så stor. Jag är övertygad om att den går att lösa och det är en arbetsgrupp som tittar på detta. Det tillfredsställer mig att det finns en önskan om att ha en enad organisation. Det är min uppgift att se till att vi har ett attraktivt BI som alla vill vara med i. Vad Stockholms BF gör får de bestämma.

Olle Ehrlén är sedan 2001 högste chef för NCC:s svenska byggverksamhet. Som vd för NCC Construction Sverige styr han över en verksamhet som förra året omsatte 17,3 miljarder och har ungefär 7 600 anställda. Nu ska han utöver detta hinna med att leda byggföretagens branschorganisation.

-Det är många som oroas över hur jag ska hinna med men jag räknar med mer arbete och tänker se till att detta fungerar. Samtidigt har NCC en stor organisation och jag är inte säker på att det blir så mycket värre för mig att hinna med som för den person som driver en egen liten verksamhet som han satsat hela sitt kapital i.

Namn: Olle Ehrlén
Ålder: 55
Familj: Frun Elisabeth och två vuxna döttrar.
Bor: Lägenhet i centrala Stockholm, hus i norra Bohuslän.
Yrke: VD på NCC Construction Sverige.
Bakgrund: Civilingenjör och tidigare regionchef på NCC för Hus Stockholm, byggstabschef för anläggningsverksamhet, chef för affärsoch teknikutveckling inom byggverksamhet, avdelningschef för ombyggnad. Var vice ordförande i Sveriges Byggindustrier.
Intressen: Berg, hav och fisk på västkusten. Lite golf. Och så läser jag för att koppla av.
Aktuell: Som nyvald ordförande för Sveriges Byggindustrier.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.