Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Peab rekryterar två tunga chefer

Publicerad: 12 mars 2020, 07:37

Annike Thorén och Susanne Wettergren ska stärka Peab Projektutveckling i Sydost.

Foto: Peab / Oliver Wettergren

Peabs affärsområde Projektutveckling förstärker sin organisation i Sydost med två mycket erfarna distriktschefer.


Det är Susanne Wettergren och Annike Thorén som ansluter till Peab Projektutveckling i Sydost. Rekryteringarna ingår i företagets strategi att bli ännu mer lokala inom vår projektutvecklingsverksamhet.

– Efter förra årets sammanslagning av bostad- och fastighetsutveckling stärker vi och bygger ut starkt lokalt förankrade distrikt. Det är jätteroligt att vi har lyckats rekrytera två så rutinerade och engagerade personer med en så tydlig lokal profil. berättar Stefan Allansson, chef för Projektutveckling Riks, i ett pressmeddelande.

Susanne Wettergren kommer senast från Tengbom arkitekter. Hon har en bred erfarenhet inom projektutveckling från sina tidigare roller som säljare, projektutvecklare och distriktschef i Linköping. Susanne tar över rollen som distriktschef i Östergötland/Nyköping från Per Svedberg, som i sin tur blir affärsutvecklare.

Går från vd-post

Annike Thorén har tidigare jobbat som VD på Hamhus i Jönköping och har innan dess bland annat varit marknadschef och projektutvecklare på NCC. Annike går in i rollen som chef för det nybildade distriktet Småland/Blekinge med uppdraget att bygga ut projektutvecklingsverksamheten där.

– Jag har alltid brunnit för de viktiga lokala samhällsbyggnadsfrågorna. Det är därför mycket inspirerande och kul att få bli en del av Peabs lokala satsning på projektutveckling i Småland/Blekinge, säger Annike Thorén.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.