Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Rambölls marknadschef fick emotta Silverbalken

Publicerad: 26 oktober 2009, 08:59

Peter Collin, marknadschef på brosidan för Ramböll Sverige, blev årets mottagare av Stålbyggnadsinstitutets Silverbalk.


"Det här är något som hela gruppen jobbat för tillsammans. Vi har även haft fin hjälp från bland annat Milan Vljkovic och Lars Åström vid LTU. Det känns extra roligt att få ett kvitto på att vi är på rätt väg med våra FOU-projekt", säger mottagaren Peter Collin.

Förutom marknadschef på brosidan för Ramböll Sverige är Peter Collin sedan 2007 professor i samverkanskonstruktioner vid LTU. Peter har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med att konstruera och utveckla stål- och samverkansbroar; först som forskare och doktorand på LTU, därefter på Scandiaconsult /Ramböll och även under en treårsperiod på Stålbyggnadsinstitutet.

Utdrag ur prismotiveringen: Professor Peter Collin tilldelas Silverbalken år 2009 för ett energiskt och träget arbete för främjande av stålbyggandet. Peter har med ett undantag för tre år på Stålbyggnadsinstitutet verkat genom Luleå tekniska universitet och Ramböll i Luleå. Där har han konstruerat många samverkansbroar men också drivit många forsknings- utvecklingsprojekt med EU-finansiering för att utveckla brobyggandet. Det som gör hans insatser framträdande är att han driver sina projekt via nya lösningar fram till demonstrationsprojekt som man kan se och ta på.

Om Silverbalken:
Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling och delades i år ut för 35:e året i rad. Utmärkelsen delades traditionsenligt ut i samband med Stålbyggnadsdagen som i år hölls i Stockholm den 22 oktober.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.