Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Så lockar du fler kvinnliga arbetsledare

Publicerad: 8 mars 2019, 05:00

Jennifer Eriksson och Hanna Johansson deltar i Byggopus med sitt examensarbete som har titeln ”Arbetsledare – en oattraktiv roll? En studie om bristen på kvinnliga arbetsledare i byggbranschen”.

Foto: Privat

Jennifer Eriksson och Hanna Johansson har skrivit sitt examensarbete om bristen på kvinnliga arbetsledare i byggbranschen, och gett förslag på hur problemet skulle kunna lösas. Branschen måste anpassa sig till kvinnorna, i stället för att kvinnorna ska anpassa sig till branschen, konstaterar de i uppsatsens slutord.


Tidiga morgnar i en lerig grop, almanackor med nakna kvinnor, ett par hundår som bara ska göras. Är du dessutom tjej kommer ingen att ta dig på allvar och busvissla

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.