Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Skanskachef vill lägga fokus på hållbart slutresultat

Publicerad: 24 juni 2015, 13:10

Åse Togerö, grön utvecklingschef på Skanska.

Foto: Skanska

Åse Togerö, grön utvecklingschef på Skanska, åker till Almedalsveckan för att ta intryck av andras goda idéer. Hon ser ett behov av investeringskapital för att klara omställningen till hållbara byggda miljöer.


Ämnen i artikeln:

SkanskaAlmedalen 2015omställning

Vilken är den hetaste byggfrågan i Almedalen i sommar?

– Frågan om att en del av alla de utvecklingspengar som öses över Europa och Sverige för en grön och hållbar utveckling ska användas för gröna och hållbara investeringar. Lägg en del av pengarna i fonder som kan ansökas utan att behöva lägga fokus enbart på ny teknik och nya innovationer utan på ett riktigt hållbart slutresultat, till exempel i en byggnad eller ett kvarter. Det är såklart väldigt bra med FoU-medel till lärdomar av innovationer, men vi behöver investeringskapital också för att klara vår omställning.

Vad hoppas du få ut av Almedalen?

– Skapa nya kontakter och möjligheter till utvecklingsprojekt, till exempel gällande stadsdelsutveckling och renovering av miljonprogram. Lyssna och ta intryck av andras goda idéer. Berätta om Skanskas mål och ambitioner inom hållbarhet.

Vilket seminarium medverkar du i?

– Jag medverkar i ”Innovativa lösningar för växande städer – hur kan Sverige bli världsledande?” den 29 juni klockan 10.30–11.45 på Donnersgatan 2.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.