Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Skanskachefer i misstänkt muthärva

Publicerad: 19 maj 2015, 08:57

Genom åren har finska företag sponsrat Finlands ponnylandslag med hundratusentals euro.

Foto: Pixabay

Tre tidigare chefer på Skanska Finland är misstänkta för mutbrott. En polisutredning gällande sponsring av ett ryttarlag pågår.


Ämnen i artikeln:

Skanskakorruptionmutbrott

Enligt finska MTV nyheter pågår en polisutredning om på vilket sätt finska företag sponsrat Finlands ponnylandslag med totalt hundratusentals euro genom åren. Sammanlagt har mellan 30 och 40 finska företag deltagit i sponsringen. Av dem granskas ett tjugotal, uppger MTV.

Skanska skriver i ett pressmeddelande att de samarbetar med polisen samtidigt som de utreder ärendet internt. Enligt Skanska är varken Skanska som företag eller någon nu anställd på Skanska misstänkt.

– Det ligger i Skanskas intresse att frågan utreds noggrant. Skanska har tydliga etiska regler och nolltolerans mot etiska oegentligheter. Med hänsyn till pågående utredning kan vi inte lämna ytterligare kommentarer men vi medverkar till den fortsatta utredningen, säger Kirsi Palviainen, chefsjurist Skanska Finland.

Tidigare i år riktades misstankar mot Skanska i två andra muthärvor, en i Brasilien och en i Tjeckien.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanskakorruptionmutbrott

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.