fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Snart koras årets unga ledare

Publicerad: 17 april 2019, 07:30

Petter Bengtsson, vd för Zynka BIM, blev förra årets Guldhusvinnare.

Fyra unga ledare har chansen att vinna ledarskapsutmärkelsen Guldhuset. Vinnaren presenteras under Ledarskapsdagen i Göteborg, som också bjuder på spännande föreläsningar på temat artificiell intelligens.

Ämnen i artikeln:

Guldhuset 2019chefer i byggbranschenkvinnliga cheferledarskap inom bygg

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Priset delas ut av CMB, Centre for Management of the Built Environment) i samarbete med Tidningen Byggindustrin, Byggherrarna, Fastighetsägarna, Svenska Teknik- och Designföretagen
och Sveriges Byggindustrier.

De fyra kandidaterna är:

Bosaina El Masry, affärsutvecklare, ÅF Industry

Brinner för ledarskapets roll i digitaliseringen och vill förstå människor och beteenden för ett framgångsrikt förändringsarbete.

– Dagens ledare bör kunna förändringsledning och ha en passion för att leda människor. Då är beteende viktigt, säger hon i sin kandidatintervju.

Andreas Johansson, studiochef, Liljewall Arkitekter

Beskrivs som en god konfliktlösare som brinner för att medarbetarna ska utvecklas och må bra. Han är nominerad av Monica Österberg, HR-chef på Liljewall Arkitekter.

– Jag har aldrig sett mig som en person som strävat efter att bli chef, men nu när jag fått chansen tycker jag att det är  är kul. Jag är inte en sådan som är påläst om ledarskap – än, säger Andreas Johansson i sin kandidatintervju.

Kaia Eichler, sektionschef, ÅF Infrastructure

Har gjort en raketkarriär enligt hennes närmaste chef. Brinner för klimatsmarta lösningar samt att bygga relationer och nätverk.

– Olika möten kräver olika ledarskapsstil. Jag får tänka på syftet – handlar det om medarbetare eller rekrytering? Är det förberedelser eller handlar det om att få alla att driva mot samma mål, säger hon i sin kandidatintervju.

Klara Jonsson, grundare och delägare, Urbanista Stad

Ser mod och att vara öppen för olika lösningar som viktiga ledaregenskaper. Kan ta in komplexa frågeställningar och komma med konkreta lösningar.

– Man måste vara modig och öppen för att hitta olika lösningar, våga leda den vägen och vara ett föredöme i att orka, säger hon i kandidatintervjun.

Delas ut i Göteborg

Priset syftar till att stimulera utvecklingen av ledare inom samhällsbyggnadssektorn och delas ut under Ledarskapsdagen på Chalmers den 25 april. Temat för i år är ”Naturligt eller artificiellt ledarskap – vart är vi på väg?”. Under dagen får deltagarna lyssna till Ivica Crnkovic, professor vid Chalmers, om AI, digitalisering, Big Data och maskininlärning. Han berättar också om CHAIR, Chalmers stora forskningssatsning inom AI-området som han ansvarar för.

På plats finns också Göran Lindsjö, senior AI-rådgivare bosatt i USA, som kommer att berätta om den snabba utvecklingen ute i världen.

Riksbyggens digitala medarbetare, roboten Liv, finns på plats för att mingla i fikapausen medan CIO Amir Chizari berättar om AI-teknikens potential.

Därutöver blir det debatt om AI-utvecklingens möjligheter och hot – och inte minst ett föredrag från Guldhuset-vinnaren själv.

Ledarskapsdagen

Nu är det sista chansen att anmäla sig till Ledarskapsdagen! Den 18 april stänger anmälan.

Läs mer: Ledarskapsdagen 2019

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev