Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

Tre hållbarhetschefer om sitt bästa grepp

Publicerad: 26 november 2019, 05:11

Vilken hållbarhetsåtgärd är du mest stolt över att ha varit med om att införa på ditt bolag? Vi ställde frågan till tre hållbarhetschefer i byggbranschen.


Maria Hernroth, hållbarhetschef, Peab

– Extra stolt är jag över vårt offensiva arbete med social hållbarhet där vi bland annat drivit Peabskolan i 13 år. Hittills har över tusen elever tagit studenten och av dem har nästan 70 procent fått ett jobb.

Christina Lindbäck, hållbarhetschef, NCC

– Det är vårt hållbarhetsramverk och målen kopplade till detta. Särskilt vårt klimatmål om att halvera våra egna koldioxidutsläpp från 2016–2020. Hittills har vi nått 32 procent.

Kristin Lundmark, hållbarhetschef, Wästbygg

– Vi har under året infört en intern certifiering av våra byggprojekt, som styr för minskad klimatpåverkan på våra byggarbetsplatser, och den fokuserar på bodar, byggavfall, provisorisk byggvärme, tunga transporter med mera. Jag ser att det i dag finns en betydligt högre kunskap hos alla i produktionen jämfört med bara för ett par år sedan.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.