Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Ledarskap

Tydlig chef är lönsam chef

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Chefer som uppfattas som bra ledare av sina medarbetare är lönsammare än andra chefer.
En god ledare är tydlig och prioriterar ordning och reda.
Däremot har chefens ålder eller utbildning ingen betydelse för lönsamheten.

Det är några av slutsatserna i en studie som Nina Ljung, personalchef på NCCs koncernkontor, gjort inom företaget.

Nina Ljung går en fyra terminer lång Executive MBA-utbildning vid Stockholms universitet och som examensarbete har hon studerat kopplingen mellan affärschefernas ekonomiska resultat och de värden de fått i NCCs Humankapitalindex (HKI), en årlig enkätundersökning bland personalen som bland annat tar upp ledarskap.

- Resultatet är egentligen inte så förvånande men grejen är väl att jag kunnat mäta det här kvantitativt - att vi nu har siffror som visar mer eller mindre objektivt att gott ledarskap lönar sig. Självklart finns det också undantag där bra ledare har sämre resultat och tvärtom.

I undersökningen har Nina jämfört NCC Construction Sveriges 80 affärschefers ekonomiska resultat med de HKI-värden han eller hon fått. Bland de chefer som kunde visa på en lönsamhet över medel hade en klar majoritet också ett HKI-värde över medel. De med lönsamhet under medel hade på motsvarande sätt i regel ett HKI-värde under medel.

Resultatet i undersökningen kan få konsekvenser för hur företaget värdesätter gott ledarskap, tror Nina.

- I vår årsredovisning för 2004 står en indirekt hänvisning till min undersökning där man tar den som intäkt för att det fortfarande är viktigt att satsa på ledarskapsutbildningar.

De chefer som får höga HKI-värden uppvisar många olikheter i ålder, utbildning och ledarskapsstil. Men en sak har de gemensamt. De framhåller själva tydlighet samt ordning och reda som viktiga egenskaper hos sig själva.

Att Nina Ljung valt att undersöka just affärscheferna beror på att de har ett eget ekonomiskt resultat. Däremot har de sällan en direkt arbetsledande funktion och deras ledarskap blir därmed mer indirekt.

- Hade jag fått välja skulle jag ha tittat på platscheferna som utövar ett mer direkt ledarskap. HKI-värdet kan ha många orsaker och detsamma gäller det ekonomiska resultatet. Men trots det kan man se en tydlig trend i materialet. Det vore intressant att se mer långsiktigt om en chef har hög lönsamhet. Man skulle även kunna knyta det till sjukfrånvaro.

Nina Ljung tycker att företagen borde öppna sig mer mot universiteten och på så sätt få användbara kunskaper tillbaka.

- I nästan alla företag finns det otroligt mycket information som man inte använder. Det gäller att ta vara på den tillgången.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.