Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Ledarskap

WSP vill nå 40 procent kvinnliga chefer

Publicerad: 7 mars 2019, 14:21

WSP har gått från 17 procent 2014 till 28 procent idag vad gäller kvinnor på chefspositioner, enligt Maria Lindfelt, HR- och kommunikationsdirektör på WSP.

WSP vill uppnå 40 procent kvinnor, både totalt och på chefspositioner. Målet är en del i WSPs strategi för 2019-2021.


Ämnen i artikeln:

WSPMaria Lindfelt

WSP har gått från 17 procent 2014 till 28 procent idag vad gäller kvinnor på chefspositioner. Andelen kvinnor totalt har gått från 34 till 36 procent. Målet i WSPs strategi 2019-2021 är att ha lika stor andel kvinnor på chefspositioner som andelen kvinnor totalt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi har mer än halverat gapet mellan kvinnliga medarbetare och kvinnliga chefer, från 17 till 8 procentenheter. Och när vi nu går in i en ny strategiperiod för WSP spänner vi bågen ytterligare. Vi är övertygade om att det inte finns någon anledning att det ska finnas ett gap överhuvudtaget, säger Maria Lindfelt, HR- och kommunikationsdirektör på WSP.

Chefsutbildning, tydliga signaler i interna policyer och att ha som mål att alltid ha minst en kvinnlig kandidat vid rekryteringar i de grupper där andelen kvinnor är lägre än män, är några av de åtgärder som har bidragit till förändringen. Andelen kvinnor är redan 42 procent i WSP Sveriges ledningsgrupp.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

WSPMaria Lindfelt

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.