lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Advokatfirma i Malmö satsar på entreprenadjuridik – hon blir specialist

Publicerad: 14 februari 2022, 09:59

Zara Hellmark är sedan januari 2022 Specialist Counsel inom entreprenadrätt på Moll Wendén Advokatbyrå i Malmö.

Zara Hellmark har blivit utsedd till Specialist Counsel inom entreprenadrätt på Moll Wendén Advokatbyrå, som i samband med utnämningen satsar mer på entreprenadrätten.

Ämnen i artikeln:

entreprenadjuridik

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den fördjupade specialiseringen innebär fortsatt fokus på löpande rådgivning i entreprenadprojekt samt på frågor rörande inköp och avtalsskrivning i byggbranschen.

Zara Hellmark har arbetat på Moll Wendén Advokatbyrå med entreprenadrätt sedan 2015. Den nya tjänsten innebär en möjlighet att fortsätta den specialiseringen, någonting som ytterligare stärker byråns erbjudande till sina klienter. I Zara Hellmarks fall innebär specialiseringen ett fortsatt fokus på löpande rådgivning i entreprenadprojekt samt på frågor rörande inköp och avtalsskrivning i byggbranschen.

Läs även: Därför är inköparen viktigare än någonsin: ”Jobbar du mer strukturerat får du ett övertag” 

– Jag är glad att få det här förtroendet och det känns oerhört spännande! Rollen som Specialist Counsel är en möjlighet för mig att specialisera mig ännu mer – någonting som vi sett en ökad efterfrågan på inom juristbranschen. Den stora fördelen med möjligheten att arbeta specialiserat inom ett rättsområde är att det ger en erfarenhet av och medvetenhet om de aktuella utmaningar som branschens aktörer står inför. Det gör att vi vet vilka risker som finns och hur vi kan hjälpa våra klienter att undvika dem, säger Zara Hellmark i ett pressmeddelande.

Expertsvar: Tre sätt att avgöra tvister i branschen

Utöver kännedom och kunskap inom det aktuella rättsområdet krävs en gedigen erfarenhet av rådgivning samt ledarskapsförmåga i rollen som Specialist Counsel. Dessutom ingår ett ansvar för kompetensutvecklingen inom gruppen.

 – Vi har märkt att jurister efterfrågar olika karriärvägar och rollen som Specialist Counsel är ett led i att fortsatt vara en attraktiv arbetsplats. Zara är en viktig nyckelspelare i ett starkt team och därför är vi glada att kunna erbjuda henne den här rollen på byrån. säger Johan Håkansson, ansvarig för personal på Moll Wendén. 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev