Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

AF Gruppen får ny koncernchef

Publicerad: 10 augusti 2020, 10:20

Amund Tøftum och Morten Grongstad.

Foto: AF Gruppen

Nye ledaren har både anläggning, bygg och offshore i bagaget.


Ämnen i artikeln:

AF GruppenAF Bostäder

Koncerndirektör Amund Tøftum blir ny koncernchef för AF Gruppen från och med den 24 augusti.Han har 15 års erfarenhet av AF Gruppen och har arbetat både med anläggning, bygg och offshore. Han har även ingått i koncernledningen i fem år. 

Läs även: AF tar över på Förbifarten – nu söker de personal 

En enig styrelse stod bakom bedömningen att Amund Tøftum är rätt person att leda bolaget vidare, säger styrelsens ordförande Pål Egil Rønn.

– Tiden är rätt att lämna över stafettpinnen. AF Gruppen har en storlek och affärsmässig bredd som ger Amund Tøftum och 5 600 fantastiska kolleger goda möjligheter att fortsätta den lönsamma tillväxt som kännetecknar AF, säger avgående koncerndirektören Morten Grongstad.

Morten Grongstad kommer på begäran av den tillträdande koncernchefen att vara tillgänglig för bolaget. 

– Jag ser fram emot möjligheten att leda ett företag med så många kompetenta medarbetare. Bolaget har genomgått en betydande tillväxtfas och håller på att etablera sig som ett av Nordens större entreprenadbolag, säger Amund Tøftum.

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

AF GruppenAF Bostäder

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.