tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Åhlin & Ekeroth värvar regionala profilen som ny hållbarhetschef

Publicerad: 3 mars 2023, 07:44

Helena Helgegren går från rollen som hållbarhetskonsult på Sweco till en tjänst som hållbarhetschef på Åhlin & Ekeroth.

Foto: Åhlin & Ekeroth

Helena Helgegren har de senaste åren jobbat som hållbarhetskonsult på Sweco. Nu går hon till entreprenörssidan och blir Åhlin & Ekeroths nya hållbarhetschef.

Ämnen i artikeln:

rekryteringBuilding Sustainabilityhållbart byggande

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Helena Helgegren, civilingenjör inom energi och miljö, kommer närmast från Sweco där hon under fyra år arbetat som hållbarhetskonsult inom bygg- och fastighetsbranschen. Som en av initiativtagarna till nätverket Östergötland Bygger Klimatneutralt (ÖKBN) och något av en regional profil inom hållbarhet och återbruk, hon ett redan ett välkänt ansikte för många inom bolaget.

Läs även: De tar plats i Byggpartners nya ledningsgrupp

– Eftersom Åhlin & Ekeroth är en aktiv del av ÖKBN:s styrgrupp har vi haft många givande diskussioner med Helena under de senaste åren. Tidigt kunde vi konstatera att vi hade en samsyn kring att hela byggbranschen behöver ställa om mot en klimatneutral värdekedja. Tillsammans vill vi visa att det är kul att bygga hållbart, säger Göran Lundström, vd för Åhlin & Ekeroth.

Läs även: Tre byggchefer: Så breddar vi våra ledningsgrupper

Kraven på byggföretag att bygga klimatsmart ökar, inte bara från EU- och den nationella politiken utan även från kunder och medarbetare. Idag vill allt fler anlita och arbeta på företag som tar klimatfrågan på allvar och som arbetar transparent och strategiskt med hållbarhet i alla dess aspekter. Något som Helena Helgegren både kunnat konstatera och reflektera över i sin tidigare roll som hållbarhetskonsult.

– Det råder ingen tvekan om att det finns ett stort engagemang kring miljö, klimat och hållbarhet inom byggbranschen. Som hållbarhetschef på Åhlin & Ekeroth vill jag fånga upp och stimulera denna starka kraft hos såväl medarbetare som beställare så att vi tillsammans kan omsätta den i praktisk handling. Att hjälpas åt att upptäcka hur och var vi konkret kan göra störst skillnad är grundläggande för att hållbarhetsarbetet ska kännas relevant och roligt, säger Helena Helgegren.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev