torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Akademiska Hus plockar hållbarhetschef från Kungsleden

Publicerad: 28 mars 2022, 11:37

Erik Florman är Akademiska Hus nya hållbarhetschef Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Akademiska Hus utser Erik Florman som ny hållbarhetschef. Han tillträder den 13 juni.

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Erik Florman kommer i sin nya roll driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi. Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att nå klimatneutralitet till 2035. 

Läs även: Här är Sveriges mest hållbara bygg- och fastighetsbolag

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman, i en kommentar. 

Erik kommer närmast från rollen som hållbarhetschef på Kungsleden, numera en del av Castellum. Han har dessförinnan bland annat varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska och tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council. 

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: ”Inget som tas för givet” - branschens unga om jämställdheten

Erik Florman ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev