Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Amanda Borneke går till Sweco

Publicerad: 1 mars 2021, 08:43

Amanda Borneke blir hållbarhetskoordinator inom Sweco. Foto: Maja Kristin Nylander

Hållbarhetsprofilen Amanda Borneke lämnar CS Riv & Håltagning. Den 1 april blir hon hållbarhetskoordinator inom Swecos projektledningsverksamhet.

Ämnen i artikeln:

Swecohållbart byggande

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Sedan 2018 har Amanda Borneke arbetat på CS Riv & Håltagning i Göteborg, senast i rollen som kvalitets- och miljöledare. Parallellt har hon varit en flitig debattör och inspiratör inom hållbarhetsfrågor.

LÄS MER: Miljöprofilen Amanda Borneke känner klimatglädje

Nu rekryteras hon till Sweco där hon blir nationell hållbarhetskoordinator och specialist inom cirkulär ekonomi. 

– Framförallt handlar det om två specifika roller, men som agerar på olika nivåer inom Sweco. En roll är mer strategiskt där jag som Hållbarhetskoordniator för projektledningsverksamheten kommer puffa hela Sweco framåt i sitt hållbarhetserbjudande. Den andra rollen är operativ och handlar om att assistera direkt i projekt som Specialist inom cirkulära materialflöden, säger Amanda Borneke i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Samhällsbyggnad nästa för hållbarhetsprofilen

Hon tillträder sin nya roll den 1 april och kommer att utgå från Göteborgskontoret.

– Sweco har för mig en oerhört viktig uppgift när det gäller att bidra till att utforma framtidens hållbara städer. Min ambition är att förvalta detta förtroende genom att bygga vidare på och utveckla de lösningar som finns i dag för att möta framtida behov, säger Amanda Borneke och poängterar att det inte ligger någon konflikt bakom att hon nu byter jobb.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev