Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Anders Danielsson tar över USA-ansvar

Publicerad: 30 maj 2017, 15:02

Anders Danielsson får nya ansvarsområden inom Skanska.

Anders Danielsson tar över ansvaret för Skanska USA Civil, USA Building och USA Inc. Detta efter att Rich Cavallaro, som tidigare har ansvarat för byggverksamheten i USA, lämnar Skanskas koncernledning för sin gamla roll som vd i USA Civil.


Med anledning av att Rich Cavallaro lämnar Skanskas koncernledning genomförs en rad förändringar i ledningen.

Anders Danielsson, för närvarande vice vd med ansvar för Skanska Infrastructure Development och Skanska UK, kommer att behålla ansvaret för Infrastructure Development och dessutom ta sig an ansvaret för USA Civil, USA Building och USA Inc.

Peter Wallin kommer utöver sin nuvarande roll som vice vd och ekonomidirektör även att anta ansvaret för Skanska UK.

Pierre Olofsson är fortsatt ansvarig för de nordiska byggenheterna, får ett koncernövergripande ansvar för arbetet med arbetsmiljö och -säkerhet.

Samtliga förändringar börjar gälla från den 1 juni.

– Anders har en lång historia av att driva på resultaten i de nordiska enheterna och en djup förståelse för infrastrukturutvecklings affärer. Jag är övertygad om att han kommer att ta med sig sin internationella erfarenhet, sin samarbetsvilja och sina operativa kunskaper till våra amerikanska byggverksamheter, säger Johan Karlström, vd och koncernchef för Skanska AB .

Anders Siljevall, anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.