Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Anette Frumerie lämnar Besqab

Publicerad: 4 december 2019, 12:47

Besqabs vd Anette Frumerie går till Rikshem.

Foto: Besqab

Anette Frumerie lämnar uppdraget som vd för Besqab och blir vd för Rikshem. Hon tillträder sin nya roll senast i juni nästa år.


Anette Frumerie har varit vd på bostadsutvecklaren Besqab sedan 2012. Där har hennes huvuduppdrag vart att expandera verksamheten med bibehållen lönsamhetsfokus. Dessförinnan har hon arbetat 17 år inom JM, bland annat som affärsenhetschef, regionchef och projektchef och även varit medlem i koncernledningen.

– Besqab är ett fantastiskt företag. Det är finansiellt starkt med engagerade och kompetenta medarbetare som levererar otroligt fina bostadsprojekt. Det har verkligen varit en förmån att få vara en del av Besqabs resa under den här tiden, säger Anette Frumerie i ett pressmeddelande.

Sin nya tjänst som vd på Rikshem, en av Sveriges största privata fastighetsbolag, tillträder hon senast den 4 juni.

– Rikshem lockar mig genom sin långsiktighet och vilja att kombinera affärsmässighet och samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att ta mitt affärssinne där jag alltid har värdeskapande i fokus och tillsammans med medarbetarna på Rikshem vara med och skapa god avkastning för Sveriges pensionstagare, säger Anette Frumerie.

Rikshems styrelseordförande Bo Magnusson är nöjd med rekryteringen.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger han.

På Besqab påbörjas rekryteringen av en ny vd omedelbart.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.