lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Archus expanderar i Uppsala – rekryterar tre nya medarbetare

Publicerad: 5 april 2022, 07:59

Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi är nya husarkitekter på Archus i Uppsala. Foto: Wikipedia

Arkitektföretaget Archus etablerar husarkitektur i Uppsala. Tre nya medarbetare rekryteras för att stärka företagets position på marknaden.

Ämnen i artikeln:

ArchusTengbomUppsala

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Ulrika Westerstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi är nya seniora husarkitekter som ska lyfta Archus i Uppsala. Företaget har haft kontor i Uppsala sedan 2015 då Johan Vestlund och Magnus Leksell rekryterades för att leda verksamheten inom landskapsarkitektur. Nu tar bolaget nästa steg genom rekryteringen husarkitekterna. 

– Vi har under många år verkat på Uppsalamarknaden så det känns som ett naturligt steg att nu addera vår kompetens med husarkitektur. Med denna satsning breddar vi vår erbjudande till marknaden, säger Johan Vestlund, kontorschef i Uppsala i ett pressmeddelande.  

Ulrika Wetterstrand, Martin Karlsson och Owjan Pourmetrahi kommer närmast från Tengbom i Uppsala. Martin och Ulrika är två av grundarna till Werket arkitekter där även Owjan var partner. Werket arkitekter gick samman med Tengbom våren 2018.  

Trion har bland annat nyligen arbetat med Skandalhuset för Akademiförvaltningen, Cytiva, Thermo Fisher, Galderma, omdaningen av Gottsunda Centrum, kontors- och mobilitetshus i Hudiksvall, Kattvikskajen och Ekologicentrum i Ultuna.  

Archus har redan husarkitektur i Stockholm, Västerås och Borlänge. Den nya etableringen i Uppsala är ett led i att skapa synergier mellan koncernens olika bolag och positionera det gemensamma erbjudandet ännu tydligare på marknaden. 

Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som tillsammans med Ulrika, Martin och Owjan ska bygga upp husarkitektur i Uppsala.  

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev