Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Arkitekt byter kontor

Publicerad: 2 juli 2019, 05:00

Ylva Åberg är ny på Link arkitektur.

Känd från Årets Bygge-nominering.


Ylva Åberg är ny gruppchef och biträdande avdelningschef på Link arkitektur i Stockholm, efter drygt fem år som partner och kontorschef på Alessandro Ripellino Arkitekter.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Ylva. Hennes ledarkompetens och breda erfarenhet av både inredning, arkitektur, planarbete och fastighetsutveckling kommer att göra sig alldeles utmärkt i hennes nya roll som gruppchef och min högra hand, säger Linda Santesson, avdelningschef i Stockholm.

Utöver Ylvas erfarenhet av att vara partner och kontorschef har hon kompetens om visionsarbeten och detaljplaner inom hållbar stadsbyggnad och bostadsutveckling. Hon har bland annat ansvarat för det Årets Bygge-nominerade projektet Kvarteret Neptun i Västerås.

– I projektarbete, både tidiga skeden och genomförande, drivs jag av att hitta synergier mellan projektets olika intressenter. Arkitektur skapas genom samarbete. I min nya roll är jag glad över att vara en del av ett stort kontor med kollegor i både Norge, Sverige och Danmark. Här finns kunskap inom hållbart byggande som inspirerar mig, säger Ylva Åberg.

På Link arkitektur kommer hon att ansvara för ett tjugotal arkitekter och ingenjörer med inriktning på kontor, handel och fastighetsutveckling. Hon kommer också att anta rollen som biträdande avdelningschef.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.