Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Arkitekter satsar på ny personal

Publicerad: 21 september 2022, 13:44

Vilma Weinstock, Miljan Andjelkovic, Hanna Wilke och Johanna Sjöberg

Foto: Gatun

Gatun nyanställer fyra personer. En erfaren arkitekt och BIM-expert, en byggnadsingenjör med inriktning arkitektur samt två praktikanter från KTH i Stockholm.


– Vi stärker och breddar vårt erbjudande. Vi ska kunna ta våra projekt från ax till limpa. Från första arkitektoniska frö till projektering och i slutändan färdig byggnad. För att kunna göra detta och samtidigt garantera kvalitet i samtliga led behöver vi hela tiden vässa våra team med de rätta kompetenserna, säger Ari Leinonen, vd på Gatun, i ett pressmeddelande.

Satsar på ny kompetens

En av de nyanställda, Johanna Sjöberg, är utbildad byggnadsingenjör med inriktning på arkitektur på Kungliga Tekniska Högskolans ingenjörsutbildning Byggteknik & Design. Hon börjar den 1 oktober och kommer närmast från Witte Sundell Arkitektstudie där hon arbetat som BIM-samordnare. På Gatun kommer hon initialt att arbeta med kontorets olika Corem-projekt landet över.

Läs även: Trygghet, hållbarhet och frihet: Vi lät unga arkitekter rita om partiernas valstugor 

En annan av de nyanställda är Miljan Andjelkovic som har studerat arkitektur på Faculty of Architectur, University of Belgrad. Han kommer närmast från Sweco Architects. Med expertkunskap inom Building Information Modelling (BIM) och ett proaktivt intresse för ny teknik kommer han att ansvara för implementeringen av Revit samt att hålla kontoret uppdaterat med branschstandarder och specifikationer gällande BIM. Han kommer initialt att arbeta med Danderyd Centrum, Barkarby och Slakthusområdet.

Läs även: Stora intervjun med Whites vd Alexandra Hagen: ”Det bästa huset är det som aldrig byggs” 

Gatun har även två praktikanter: Hanna Wilke och Vilma Weinstock som studerar arkitektur på KTH i Stockholm. De kommer båda att vara med och ta fram förslag till en arkitekttävling i Göteborg.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.