söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

Arkitekturdoktor ny vice vd på Liljewall

Publicerad: 6 september 2022, 12:11

Hanna Morichetto, ny vice vd på Liljewall. Foto: Liljewall

Liljewall anställer en tidigare studiochef som ny vice vd. Hon har dessutom en doktorsexamen inom bostadsarkitektur och hälsa i bagaget.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Hanna Morichetto är Liljewalls nya vice vd. Hon är arkitekt och har en doktorsexamen från Chalmers tekniska högskola inom ämnet bostadsarkitektur och hälsa. Utöver akademiska meriter bär hon gedigen arbetslivserfarenhet inom både arkitekt- och projektutvecklingssidan. Hon är dessutom är sedan 2021 ett välbekant ansikte på Liljewalls kontor då hon anställdes som studiochef och marknadsområdesutvecklare för bostäder. 

Läs även: Trygghet, hållbarhet och frihet: Vi lät unga arkitekter rita om partiernas valstugor

Men sedan 1 september är hon alltså ny vice vd på företaget.

– På Liljewall är vi stolta över att arbeta med samhällets vardagsmiljöer och att gestalta dem på bästa sätt med hög arkitektonisk verkshöjd. Här finns många skickliga medarbetare med mycket framåtanda. Man är inte rädd att tänka nytt och att utveckla sin kunskap, sina redskap och sin organisation för att möta framtiden. Det finns också en digital mognad som är väldigt spännande och en stor styrka, säger Hanna Morichetto i ett pressmeddelande.

I den nya rollen kommer Hanna Morichetto, utöver företagsledning, fortsätta arbeta med uppdrag inom bostadsstudion och utveckla kontakterna med akademin ytterligare.

– Jag är väldigt glad att ha Hanna vid min sida när vi fortsätter vår utvecklingsresa. Hon är en otroligt inspirerande och kompetent kollega som med sitt breda nätverk och drivkraft inom såväl forskning som arkitektur kommer att förstärka och utmana vår organisation, säger Niclas Sundgren, vd på Liljewall.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev