Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

På nytt jobb

”Att sluta på BI var inget lätt beslut”

Publicerad: 27 september 2016, 05:10

Peter Löfgren blir ny vd för ID06.

Foto: BI

Peter Löfgren, utvecklingschef på BI byter jobb efter 27 år.


Ämnen i artikeln:

ID06

Peter Löfgren, utvecklingschef på Sveriges Byggindustrier, BI, byter jobb efter 27 år.

Vilket är ditt nya jobb?

– Den första oktober blir jag vd för ID06. Att sluta på BI var känslomässigt inget lätt beslut. Samtidigt känns det ganska naturligt att fortsätta med ID06 eftersom jag har varit med och utvecklat hela systemet från start.

Varför blir ID06 ett eget bolag?

– ID06 har vuxit till ett omfattande system med 62 000 företag som användare. BI kände i och med det att det var rimligt att sätta systemet på en egen juridisk person för att bli mer transparent.

Vilka äger ID06 från och med nu?

– Det kommer inte att vara några privata aktörer utan andra branschorganisationer som föreskriver ID06-systemet. Mer kan man inte att säga just nu, annat än att BI ska vara minoritetsägare och att diskussioner pågår med flera intressenter.

Vilka mål har du i ditt arbete med ID06?

– Att fortsätta utvecklingsarbetet som vi har hållit på med och bli en bra systemleverantör av tjänster som har som mål att öka säkerheten, stärka sund konkurrens och motverka svartarbete.

Var har ni kontor?

– I Stockholm, Göteborg och Jönköping.

Hur många anställda har bolaget?

– Vi är ute och rekryterar medarbetare för fullt just nu och räknar med att vara tjugo personer sommaren 2017. Det är en varierande kompetens vi söker men primärt så är vi ett IT-bolag. Därför handlar det mestadels om personer som kan driva IT-projekt, säkerställa IT-lösningar och även de som kan de juridiska aspekterna.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

ID06

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.